Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Gauchos avkomma Aleiga flyttar till slott
2018-01-29 14:54:24

Havberg är vackrast i vit eller grön eller som på hösten i gul-röd skrud.  Idag är det inget att visa upp då Havberg har iklätt sig den gråa skruden.  Regnar gör det också och översvämningar fylls på. Kan inget göra åt det så det är bara att släppa tanken.  Där fick jag till det med lite Mindfulness!


Det skönt att komma in i värmen och ta en kopp kaffe och fundera på vad som ska skrivas på bloggen idag.  Jag kan nämna att Graciano accepterar sitt gummiäpplebett men han förstår inte riktigt en skänkel ,att gå fram. Då vi rider ut och han stannar så där tvärt är det så bra att ha Heljar med sig, han går då bara förbi och Graciano följer efter. Gaucho är inriden av en Kaja Stührenberg utanför Hamburg och han är mycket välskolad ridhäst. Jag vill att det ska bli rätt från första början och då jag nu har stött på problem vill jag ta hjälp av expertisen att lösa det.


 


Jag kommer att kontakta  Johanna Akke som jag tidigare har skrivit om.


 


 


 


 
Graciano tränar att ha äpple bett. För att ha en chans att se sig om flätar vi hans pannlugg då han rids.


 


Just nu är Heljar och Graciano lite osams. Jag kan både se och höra hur det mäter sig med varandra. Även att bädden i lösdriften emellanåt dras runt visar att det är bara en i taget som ska vara där inne. Jag får nu lägga två högar med hö  i vardera hörnen mot utgången. Det är inte så att det bara är den ena hästen som står inne, det växlas om men det syns tydligt att de undviker varandra.


Jag missade Hästfocus artikel om Gracianos resa till godkänd hingst i Neumünster 2017, det var tydligen nr 4  2017. Då jag önskar att få läsa artikeln i sin helhet ,blev jag rekommenderad att läsa den i efterhand på Readly.  Detta var något nytt för mig, en ny upptäckt . Här kan alla tidningar och magasin läsas för 99kr /månad. Det erbjöds även att prova på 3 månader kostnadsfritt. Detta får även bli dagens förbättringsförslag trots att jag föredrar att vända blad. Kan vara passande som i vår familj  där det finns andra intressen än bara hästar.


Helgen som har varit har en tidigare kund, Anna varit här och tagit farväl eller åtminstone på återseende för ett tag . Hon flyttar tillbaka till Stockholm för att snart föda barn. Hon lägger inte hästarna  helt åtsidan, men de två unga avkommorna efter Gaucho E.K har hon sett till att ordnat nya hem till.Aleiga efter Gaucho E.K sommaren 2016 , bara någon dag gammal.


 


 Aleiga född 2016, bor nu på något slott någonstans runt Örebro och  2017 års avkomma Gemma, har en annan kund,  Anette köpt. Hon var här i somras med sitt islandshäst sto Elsa . Nu blir det en  AE avkomma ändå efter just Gaucho som var hennes favorit.  Gemma, fölstoet, kommer få det garanterat bra utanför Lerum.


Tänka sig en påannonsering om  att "slott söker paso peruano " eller paso peruano söker slott. Gemensam nämnare är att de är båda historiska företeelser , ända tillbaka till 1500 talet  för hästrasen och för en del slott. 


Det går åt en hel del tvål och såpa till golv och väggar nu när vädret är som det är. Här är vår Doris inkommen efter kvällsrundan. Tur nog är hon duktig att gå in i duschen och finna sig att bli ren igen.


Fy på dig Susanne !
2018-01-25 15:37:53

På "säker hästgård" kunde det ha hänt en otrevlig olycka.  Imperia hade änglavakt och jag tror att det var det senaste tillskottet , silverängeln utanför Imperias box som hjälpte till . Det hela hände precis då Sidsel och jag  kommit tillbaka från ridturen. Det var förresten första riktiga ridrundan med Graciano, red "lilla Svaneholmsrundan" , Heljar var också med.Grannens medryttare red förbi och hade sett det på avstånd att unghästen stod med ena bakbenet med stängsel tråden runt om . Det var mina vita provisoriska stängselstolpar som jag har satt upp som hon lyckats fått ner . Jag avskärmade  för att de inte ska trampa ner vallen som såddes i somras . På andra sidan finns gräs och även hö hade blåst in på stenbelagd traktor väg som frestade henne. Gräset ÄR grönare på andra sidan !  Detta tillsammans med att jag hade glömt att sätta på strömmen efter att ha tagit ut Italia från stohagen. Fy, på dig Susanne!


  Det hela gick så fort. Vi försökte närma oss framifrån för att kunna ta henne men hon kände nog vår energi och satte av med tråden lindad runt bakbenet . Hon sprang till skogs och vita stängselpinnar for i väg till höger och vänster och tråden alltmer utsträckt. Hon kom loss och jag tackar mina skyddsänglar att hon klarade sig undan utan en endaste skråma eller svullnad. Kanske var det tur att just den dagen var det tö och ingen tjäle i marken, vilket medförde att pinnarna kunde lossna. Ja, nu är alltid det ström på och jag har även kontrollerat att det finns ström på just tråden där det hände. Det blir mitt förbättringsförslag att ha hemma en strömmätare liknande som den nedan för att då och då kontrollera  trådarna.Vidare träning av Graciano har medfört att han inte tyckte det var bra med det böjda hela bettet. Fick över tungan på något vis. Istället har han accepterat det mjuka tredelade äpplebettet. Jag rider honom med kapson men han får stå och vänja sig lite med bettet då han borstas och sadlas.


Slutligen , en liten upptäckt. Tänka sig att jag fann denna lilla plastmus i Italias kutterspån då jag mockade. Hur i hela friden har den kommit dit ? Det är minnen från pojkarnas plastdjur 20 år tillbaka! Kanske hon har trampat in den i hoven då hon varit ute i hagen, eller hur har den annars kommit in i boxen ?Vi har haft lite snö i Havberg. De här bilderna är från i lördags morse. Det är inte så många dagar det är så här vitt i Havberg nu förtiden.  

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,