Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Hur länge kan det snöa ?
2018-03-01 15:14:09


Rabarberskott försöker ta sig upp...


Då jag för några dagar såg vårtecken så har vädret växlat till värsta vinter med  6-7 minusgarder  samt snöfall i  3dygn.


Så sent som en vecka sedan fick jag hem sju storbalar halm på loftet och då såg det ut så här.
Utsikt från loftet i väntan på nya halmrullar


Imorgon utlovas det mer intensivt  snöfall och i kombination med starkare vind.... Usch, jag har haft svårt redan dessa dagar att ta mig till det andra jobbet i Ystad . Det är inte så mycket med bilen och väglaget . Vi har en fyrhjulsdriven Volvo och den klarar vår uppförsbacke och ligger bra på hala vägar men det är sikten då snön yr och det blir snörök så allt bara försvinner de få orienterings föremål längs vägen. Dessutom står det  bilar lite vars stans i dikena som ibland är kvar till hälften uppe vid vägen. Otäckt att få tvär stopp om man kör på en sådan lämnad bil.klockan 14.55 torsdag 1/3 gårdsplanen


 


 


Hästarna uppskattar att få komma in lite tidigare. Heljar och Graciano är bättre sams nu men det är bara en i taget som kommer in i lösdriften, oftst är det Graciano, vår yngre hingst som står vakt. Då ovädret började i tisdags tog jag in islandshästen Heljar på box övernatten för att  låta honom torka upp. I natt var det någorlunda lugnt och de var ute. Idag på dagen står de båda på box och ska torka upp så att jag kan lägga täcken på torra ryggar som skydd för den kommande snöstormen i kväll.


 Jo, även den långhåriga islandshästen som inte får komma in under tak ska få hästtäcke på sig. Visst är det vackert med den vita snön men det för med sig lite extra i form av att fylla på varmvatten i karen och fylla på i boxarna med vattenkannor istället för slangen.  Jag känner mig lite som den lilla plastfiguren just nu. Därtill snöskottning , göra gångar så att jag kommer fram med skottkärran och få bort drivor framför boxdörrarna så att dessa kan öppnas.Men desto härligare blir det då våren kommer. Det är på något vis variation på årstider och väder som gör att man uppskattar bättre de dagar då allt vatten bara finns i karen och ingen snöskottning behövs. Likaså tiden då det inte längre behövs av och på med täcken och att bevara allt inomhus så att det inte fryser .


Jag önskar Selma, en ny stalltjej välkommen till Conquistagård. Hon ska hjälpa mig i stallet och även rida hästarna. Hon har varit ute på premiärturen med Italia som  i måndags. Då var det strålande sol och vår i luften . Vi satt ute i solen och njöt av medryttare Martinas goda chokladkakor. Det var bara några timmar före snökaoset!Min nya upptäckt är att det går lätt att mocka kutterspånboxarna då hästgödseln är frystorkad . På så vis blir det inte så mycket spill med kutterspånet och snabbt går det.


Dagens förbättringsförslag är att unna sig att ta en tupplur på eftermiddagen nu när barnen är stora och eftersom jag är uppe tidgt för att ge hästarna morgonhö och därefter fixa stallsysslor. Det blir en slags återhämtning som känns lyxigt.

Framgång
2018-02-18 09:21:41

Jag både känner,  hör och ser att vi är i föränderligens tid.  De mörka  morgonarna  och eftermiddagarna skiftar  till ljus. Jag hör vildgässens speciella läten då jag är i stallet. De brukar landa i hagarna mitt emot i stora flockar. Under det tunna snötäcke som vi nyligen har haft har ny kraft till kärleksört tagit fart. Här syns både det gamla och nya samtidigt . Häftigt ! Min nya upptäcktDe nya kärleksörten tar fart 17/2 2018.


 


Mycket annat har också  förändrats , de storhalmbalarna på loftet börjar ta slut, är inne på den sista och det är bara 1/3 kvar. Jonny är kanske på semester för jag har redan meddelat mig. Gödselplattan börjar bli full och jag får omfördela varje skottkärra med gödsel.  Dags att ringa Björn för jag känner att vårbruket ska nog ta fart den också och då behövs gödsel att plöja ner.


  Annars har jag det fantastiskt bra att kunna lätt få hem kraftfoder och morötter då vi har en av Skånes största häst och hund  och  även trädgårds affärer i Skurup, Landäng , bara några kilometer ifrån Havberg . Personalen är bussiga och har i stort sett allt jag behöver hemma i lager. Hjälper till vid eventuella reklamationer så som det blev med mina gummistövlar. Hjälp att lyfta i de tunga säckarna in i bilen.  Mitt förbättringsförslag är att gynna din lokala hästaffär så att de kan fortsätta att finnas kvar. De kronor som det ibland kan skilja, har du tillbaka att det blir förenklat i din vardag och tid är pengar! Igår till exempel, behövde jag ha hem lite av varje och visst fick jag allt med mig hem . Kraffts foal, Kvarnbys melassfria lucernpellets, helhavre och en säck morötter.


I några dagar har jag funderat vad framgång med företaget är, att ha lycktas. Det beror förstås vilka specifika mål jag har satt upp, men helt allmänt vad menas med framgång ?


Är det med Calles hjälp att vi har fått många föl som alla har klarat sig i dräktigheten och vid fölningen? eller att  jag håller hästarna friska , att inte behöva så mycket veterinärvård?Berenice med  nyfödd Garcello


 


Bra ekonomi som tillåter att hålla en anställd ? Att jag håller mig själv frisk och trivs ? 


Är det att omnämnas i pressen om sitt företag eller bli inbjuden till att visa upp hästarna?


Lyckats med att få fram sina egna avkommor så att det får initialerna SCL sist i namnet?


Eller är det då en avkomma blir premierad som man får det där riktiga erkännandet ?Calle och Graciano SCL i Nuemünster 2017


 


 


Framgång, är det att fortfarande vara gift och ha familj trots att vara ensam med hästintresset?


Har jag lyckats  då, när jag har råd att ha en av vägverkets vita skyltar vid stora vägen för att visa avfart Conquistagård ?


Att ha äran att skriva för Ridguiden.se blogg är väl framgång ?Jag med Berenice och Girasol då tidningen Lands  gjorde reportage.


Det egna TV programmet då har man väl ändå lyckats ?


Det är många värderingar och en sak är dock säker vad som räknas med framgång och det är att företaget går med plus!  Det är den största utmaningen då alla vet vad det kostar att hålla häst och vad köparna är villiga att betala då det inte handlar om tävlingshästar. Den ekvationen är nästan omöjlig utan att ha andra grenar i företagets träd att bygga på.


 Som sagt, det är lättare med guppifiskar som min man Johan säger, men trots att det är svårare så desto roligare då man lyckats en bit på vägen .Alexandra i full fart på Gaucho, bilder inför Falsterbo horse show.


Även hon föredrar hästar framför guppifiskar.


 


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,