Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Hålla koll
2018-03-22 18:41:17

Vintern  ser till att hålla sig kvar... men våren gör sina försök ..Imorse på min hundpromenad brukar jag aldrig möta någon men Idag kom en ensam man med en ICA plastkasse gående från Svaneholm slott och dessutom utan hund. Så brukar det inte vara här ute i Havberg.  Jag kände inte igen honom  och fick med en gång en liten oros tanke var han var på väg. Jag gick en bit till så att han inte skulle se att jag vände tillbaka. Då upptäckte jag i snöslasket att han redan gått med  gummistövel / känga storlek 45 mot Svaneholm och var nu alltså på väg till baka. Skumt...


 Det är lugnt i Havberg, men det har förekommit orosmoment, bland annat så har gryningspyromanen vistas en kortare tid här ute, 2 dagar. Det är några år sedan men jag minns det som igår. Jag hade jobbat sent och kom hem då det hade börjat bli mörkt. Då jag svänger av E 65 in mot Havberg skogen håller jag på att köra på en polis hundförare. Jag stannade och sa att han syntes inte  att det hade varit bra med reflexer. Då svarade han att det är inte meningen att han skulle ska synas. Vadå frågade jag , har det hänt något? Nej, inget speciellt , kör du vidare... Väl inne i lilla byn Havberg ser jag att alla ridbelysningar är tända och människor springer , ja just springer in med sina hästar. Då jag kom hem berättade min man Johan att gryningspyromanen synts till och han nu håller sig gömd någonstans i Havberg. Tidigare på eftermiddagen hade han setts på en cykel och en ICA påse på styret. Det var den där ICA kassen som satte fart på tankarna i morse . Varför är man ute och går med en ICA kasse i handen och inte har en hund att rasta? Med en gång  kände jag den lilla detektiven inom mig och dokumenterade hans skoavtryck med mobilen. Fotspåren fortsatte inte in på vår lilla Havbergs väg utan mot Svaneholm skola.  Mitt förbättringsförslag,  håll koll och som det står på de små skyltarna " grannar i samvaro".  Det hjälper inte att bara sätta upp skyltarna, det ska även finnas den goda viljan att bry sig. Troligen är det bara en morgonpiggmänniska som inte råkar ha en hund och ville gå på promenad i vackra Svaneholmskogen.  I ICA påsen hade han kanske en liten termos med smörgåsar,  det var ju ändå frukost tid ca 07.30. Det kan kanske vara den nya ägaren till Svaneholm skola som jag inte vet vem det är. Snön ger en ju möjlighet att se lite mera spår... onödigt oros moment ! 


Resten av dagen har jag fixat i stallet och mockat ut utegångarna. Många tror att lösdrifter är själv skötande men så är det förstås inte. Jag har även varit sjukvårdspersonal både till Graciano som har fått en uppdrivning på samma ställe som såret sedan i somras då han antagligen fått en spark av Heljar. Inget sår syns med väl en knuta som har kommit på 1 dag. Jag har lagt på Alsol sprit gel  och täckt över med ett stort plåster samt strech förband. knölen har dokumenterats och jag kommer att ta kontakt med min veterinär Eva Fahlbrink imorgon om det inte har minskat i omfång. Både han och Heljar står inne på box idag för att torka upp lite och bli borstade. Jag har även kört och hämtat yngsta sonen Erik som har varit hemma med influensa  liknande symptom  tre dagar men ville försöka åka till skolan i morse. Det visade sig vara för tidigt. Han ligger däckad och vill inte ens ha pannkakor....


Ja ,visst har man att göra och jag blir lite full av skratt då jag kan finna tecken på mina multi tasking aktioner. Jag som har jag har gått på kurs för att lära mig att göra en sak i taget.  Mindfulness heter det och känns som jag borde friskas upp minnet igen. Tandborstningen kan skötas under tiden jag går ut för att släppa ut hästarna eller då jag går ut med hundarna. Kaffet kan drickas under tiden jag mockar....  Det är dags att ta redapå när fortsättningskursen ska börja!


 


  


I Tisdags morse var Havberg i skimrande rosa skrud, kan ni tänka er, rosa. Jag dokumenterade, men i verkligheten var det ännu mer skir rosa ton . Min nya upptäckt! 


 

Vilken årstid är det egentligen ?
2018-03-15 20:07:07

Vilken årstid är det egentligen ? Det blåser kraftigt som på hösten , det är kallt som på vintern och så hör man de stackars vårfåglarna och även tranor kämpa för att det ska ju vara vår i Skåne nu i mitten av mars.  Eftersom det nu har varit tö några dagar trodde man ju så, men så blev det inte! Så här såg grannens ridbana ut i morse. En ny tävlingsgren hoppning på  isbana ? 


Lilly och Italia ha haft hovslagare besök  idag och det är minsann kallt att stå stilla när man är van att röra på sig i stallet. Efter stalltjänst och lunch var jag så frusen att jag bäddade ner mig och somnade.  Det är vardags lyx ! Därefter nya tag med stallsysslor.  Jag har tagit in Graciano och Heljar på eftermiddagen från lösdriften för att borsta och låta dom stå inne och äta medan jag mockar utegången och stengången där de även brukar bajsa...


Ja, det är konstigt de har en jättestor skogs hage men håller sig på några få kvadratmeter framför utegången . All gödsel koncentreras här så det blir mycket mockning även utanför utegången. Eftersom det har stormat, så tog jag det säkra före det osäkra och satt upp trådgrinden vid infarten då jag ledde ut och in Graciano som var liksom de andra upprymd av blåsten . Till och med gamla Ghia hoppade och studsade då vinden tog tag.


Väl inne  i värmen har jag läst Kentaur tidningen och vad läste jag  om ett "delikat doping fall" En ryttare dömdes till 1000kr  i böter för att hästen testats positivt för teofyllin och spår av koffein .  Orsak var att ryttaren hade bevarat chokladbollar och kaffe i en behållare som hästen  senare druckit vatten ur.


Kaktillverkaren Delicato vill nu göra en rolig grej av det hela och erbjuder sig att betala böterna mot att de få använda händelsen i reklamsyfte  med slogan  "Delicato bollen ska in i munnen och inte i mulen" . Det framgår inte om ryttaren har tackat ja till erbjudandet. Min  nya upptäckt idag att så små spår av ämnen kan ge så pass allvarliga dopings resultat.


Mitt förbättringsförslag idag  är att inte göra avkall på säkerheten , framför allt inte då det blåser. Hästarna är upprymda och en hö påse kan  fara förbi eller en dörr blåsa upp. Träffade en hästförälder , där pappan skulle leda  dottorns häst då den fick spel och drog iväg med grimskaftet. Pappans handsenor , ligament, menisk och två brutna fingrar fick opereras på handkirurgen i Malmö. Det var hans högra hand dessutom. Handen kommer inte att bli helt återställd. En sekund olycka ,kan medföra ett livslångt handikapp . Något att tänka på. 


  


En olycka händer så lätt. Graciano SCL bandagerad efter att ha fått sitt högra öga bortaget.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,