Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Höghastighets kvastar har ni väl hört tals om ?
2018-03-29 13:05:34


Varumärket döljs av snö. Skärtorsdag 29/3 2018 och snöstorm i Havberg.


Det blir inga vippor i ormhasseln ute i påsk. Tvärtom så blir det ormhasselgrenar som får tas in och prydas med fjädrar.  Det är fullständigt snöstorm idag ,skärstorsdag . Gårdens ena skyddsängel fick ha hjälp att komma på rätt köl och komma in i stallet.Så har även Heljar gjort i natt. Han har stått i föl boxen , eftersom det är bara en av de två som får ta lä i lösdriften  och det är oftast Graciano.  Graciano har fått en plommon stor uppdrivning vid höger framben ,  högt upp . Konstigt nog på samma ställe som i somras på betet då Heljar har gett honom en spark.  Eftersom det är långt ifrån känsliga ledband och senor har jag först och främst behandlat med alsol gel . Han har ingen feber och verkar oberörd av det. Men i förrgår tog jag ut veterinär Eva Fahlbrink .Hon penetrerade med spolspruta och peang, men inget pus , alltså ingen abcess men väl en bindvävs ärr läkning som kommer att ta sin tid . Bra att få veta nu när påskuppehållet närmar sig.  


Jag är precis inkommen från stallet. Boxarna är mockade och boxdörrar  stängda så att inte snön yr in. Jag har jobbat intensivt i snöstormen och blev så hungrig att jag redan 10.30 åt tidig lunch. Ugnstekt falukorv med mos som blev över sedan igår kväll, smakade bra! Hästarna är ute med täcken i snöstormen ,för att röra på sig men trots att de brukar vara lite upprymda då det blåser, står de mest och intar försvar ställning mot den hårda vinden. Inte lönt att lägga ut grovfoder det bara blåser iväg , nej de ska få komma in tidigare idag. Jag har även som idag avbokat hovslagare Håkan som varmskor Gaucho. Vår backe är inte den lättaste att köra upp i. Han har stor bil som sin rullande smedja.


Jag har fått nytt meddelande från kund  och god vän Gunilla som köpt Brittan, att hon har varit i Tyskland på gångartshästkurs. Hon skickar med en filmsnutt med en Saddelbreedhäst som rids i dressyr. Häftigt! Min nya upptäckt. Ska se om den  filmsnutten kan överföras till gångartsförenigens hemsida. www.gangartsforening.comHär kommer ordförande Anna-Lisa på sin Saddelbreedhäst Gullan vid en av många uppvisningar.  Andra töltande hästar kan vara (nedan) Ingrids häst Percy ,  Kentucky mountainhorse. Ingrid  är kassör i gångartsförenigen.Eller en paso peruano, här Girasol och jag, Susanne som är sekreterare i föreningen. Eller som Gauchos pappa pasoperuanohingsten  Gallego
eller en pasoperuano på peruanskt visOlika klädstilar men med gemensam nämnare, töltande hästar.


 


 


  Ordförande Anna-Lisa är i Italien som ridguide just nu.  Vi har precis haft årsmöte och vi ska försöka blåsa nytt liv i föreningen. Det får bli dagens förbättringsförslag om du vill veta mera om en del av de olika gångartshästar som finns utöver den töltande folkkära islandshästen, så sök informationen på www.gangartshastar.com.


 Bra information om de olika hästraserna och om evenemang just för dessa uppvisningshästar. Välkommen  med frågor . Förhoppningsvis kommer vårt medlemsantal öka i framtiden så kan vi hålla fler kurser och event vår förening.  Jag är sekreterare i gångartsföreningen och är det svårt att nå Anna-Lisa så går det bra att höra av er till mig , pasoperuano@havberg.se.


Det kommer gå i en rasande fart för häxorna att ta sig till Blåkulla från Havberg idag. Höghastighets kvastar har ni väl hört talas om ?
Slutligen vill jag önska alla en glad påsk  men på ett annorlunda vis. Tuppar i snö och inte minst den lilla kycklingen som påminner mig om Marie tovade mössa ! till mannen Gustav ett av deras Mandelmans program


 


 


 


 


 


 


 


 

Måste släppa taget om Graciano SCL
2018-03-28 10:49:59

Vägarna är mjuka och sliriga efter att tjälen har släppt, men det är bra för barfota hästar. Graciano är en sådan till hälften. Han har på sista skoningen bara haft skor fram till. Men nu när det snart är dags igen, ska det  skos på alla fyra.


 Jag hinner dåligt med Graciano fortsatta utbildning och i kombination med att han och Heljar inte kan vara i utegången tillsammans utan att bråka, kommer jag att leta nytt hem till honom . Förhoppningsvis kommer han att bli den flotta uppvisningshäst som pappa Gaucho är och även kunna förbli hingst. Det har både varit en ekonomisk investering och lite pyssel att åka ända ner till Tyskland för att få honom premierad , godkänd för avel. Han är en av två svenska godkända paso peruano hingstar. Gaucho E.K är den andra. Jag har svårt att skiljas från mina hästar men här måste jag för hans skull. Mitt förbättringsförslag, släpp kontrollen och se till hästens bästa.
Graciano SCL  född 2012 pappa Gaucho E.K och mamma Lilly


Han är själv pappa till mitt ungsto Imperia och Garcello SCL som finns alldelses nära i SkurupGarcello som nyfödd 2016


 På sommarbetet 2017 med Bea. hans nya ägare.


 


 


 


Jag är SÅ glad att Jonny kom med nya hösilage balar, för det finns inget mer nervöst att behöva öppnat sista balen och så snöar det igen... Uppe på loftet har jag gott om halm och jag ser till att Lilly får äta mindre hösilage och plocka lite mer av halmströet.  Efter lång vila har hon gått upp lite i vikt.  Igår morse visade hon upp sitt cirkusframträde  i form av bockande skutt och små piruetter och en och en annan levad....Här är Lilly på reklam uppdrag i en studio i Lund. Cirkustema, inför Skanskas hemkär katalog. Hon fixade det hur bra som helst trots att det var en byggarbetsplats med svetslågor, betongborr och plast som hängde ner från taket. Helt avklädd , inget photoshop här inte !


Jag är ledig från mitt andra jobb denna påskvecka och det medför många saker som jag skjutit på framtiden . Viktigt nu är att Erik , yngsta sonen, övningskör och kan beställa sin uppkörningstid. Det som fattades var syn undersökning och det blev gjort som igår. Jag är klar med mellansonen Gustavs flickvän Emma övningskörande. Hon har nu körkort efter 2 års kämpande.  Bra för mig för nu kan jag få lite hjälp tillbaka, att ta ut hundarna och ge hästarna lunch hö de dagar som medryttare inte kan och då jag jobbar.


Mina nya upptäckt nu när jag gick in på Facebook, är att jag har  kontakt med Marielle Andersson Gueye. Hon kommer först och främst besöka en paso peruano ägare  och hennes paso peruano häst , Conquistagårds, Britannica SCL eftersom hon bor närahenne. Förhoppningsvis hälsar hon på mig längre fram i vår. Se hennes fantastiska bilder i senaste numret av  Kentaur eller googla hennes namn .Här "Brittan" som litet föl med mamma Bella Chica SCL. Nu är hon inriden av Gunilla själv som först tvekade att köpa en unghäst , då 2 år. Nu kan se nedan hur det har gått. Bra jobbat Gunilla!


Bella Chica är såld sedan en tid tillbaka till Frauke med familj.Gunilla med ridsällskap, stolt ägare till Britannica SCL. Bilden skickades av Gunilla till mig med texten, visst är "Brittan" fin!


Kylan håller sig kvar och imorse ny snö igen .Jag  inväntar  lite värme så att hästarna kan bli schamponerade och bli av med smuts i svansarna och tappa det sista av vinterpälsen .  Jag har nu lagt till B- vitamin i fodret vid hårfällnigen. Jag ser även fram emot att få se den vall jag sådde förra våren bli grön och kraftfull och att marken torkar upp. Just nu ser jag bara att en hel del stolpar som måste bytas ut , jag har fixat det provisoriskt tills vidare. Det får vänta tills vårvärmen kommit. Likaså trodde jag att täckenas tid var förbi , men de behövs som idag ny snö , minusgrader och en frisk vind.Katten Ebba solar på ett hästtäcke.


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,