Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Första söndagen maj-sept 12-15.00
2018-05-01 19:32:15

Den vall som såddes i fjor i Heljar och Gracianos hage är i stort sett avbetat. Det gick inte längre att bara se hur grönt det var på andra sidan. Det blev att ta sig in. Det har varit möjligt då jag inte haft strömmen på  under  natten. Tur nog så har inga skador skett , Graciano har varit smidig då han har "gått igenom ". Jag hoppas gräset återhämtar sig så att sådden inte var förgäves.


Det har varit växlande väder som det kan vara i april. Ömsom sol, ömsom hårda vindar och regn. Men som ordspråket säger, efter regn kommer sol och så får man se en sådan här fin regnbåge. 


Det är fåglarnas stressiga tid nu att få till det med sina bon. Som jag skrivit tidigare har jag under stallsysslorna märkt att skatparet har försvunnit och att en ensam kråka sitter och håller koll. Till min förvåning fick jag se en vildgås sitta högt uppe i toppen. De brukar aldrig lägga ägg så högt upp utan är mer markbundna. Men jag tror den ville testa och se om det skulle hålla för dess vikt. Kanske svårt att se men jag lovar den satt där ett bra tag. Strax bakom, i björktoppen sitter kråkan som vill ha ensam rätt till boet. 


Min nyaupptäckt, även fåglar kan prova på nya möjligheter. För min del är det likadant . Jag kommer att ändra inriktningen på Conquistagårds företagsamhet. Jag har under 10 års tid tillsammans med äldsta sonen  Calle , fött upp paso peruano föl och även haft våra två hingstar till betäckning. Det blir ingen vinst i företaget då det är svårt att få betalt för arbetet då de inte rör sig om tävlingshästar. Sånu blir det avveckling av hästuppfödning, hingstarna finns kvar . Dock kommer Graciano SCL bli till salu till "rätt familj" någon  som kan utbilda och utveckla honom vidare.  Här nedan är det en yngre Graciano SCL , innan premieringen, nu är han 6 år Den nya inriktningen är något helt annat, men hästarna blir förstås kvar men med andra uppgifter. Det låter lite underligt men jag ligger lågt ett tag till. Mitt förbättringsförslag , vänta inte för länge med att finna ny strategi för företaget.


Så var det här med öppenhet , tillgänglighet för allmänheten.  Första söndagen i månaden maj - sept  12.00 - 15.00 kommer det finnas möjlighet att se paso peruano hästarna och får mer information samt  provrida paso peruano . Det är samtidigt som Landäng, den stora hästbutiken i Skurup håller söndagsöppet.  Det är bara att samköra.Välkomna till Conquistagård . Ser helst att ni gör en föranmälan på pasoperuano@havberg.se  eller sms 0729 030507 hur många som kommer. Pris 50 kr/  besök. Provridning kortare runda ,100kr. Det bjuds på fika med bulle.


 Varmt välkomna !


Lilly kommer snart att skos och sättas igång. Martina och jag tog en skrittrunda runt Svaneholm slott för några dagar sedan. Hon barbacka på Gaucho  men jag i sadel på Lilly. Vi stannde till vid vitsipporna och de gröna skira boklöven för att ta bilden. Härlig input,  balsam för själen . 


 

Nu är det bevisat
2018-04-26 18:18:17

Det har varit fina dagar för ridturer och gräset växer och jag gör mitt bästa att låta vallen gro ett tag till. Inväntar lite regn och det har kommit,  gör gott för tillväxt av gräset.  Men det finns de som tjuvstartar....


Jag har i brist på vanliga fingervantar,  provat skrubbvantar som ibland medföljer dusch / bodylotion paket. Jag har tre par av den sorten men använder inte dom så ofta.  Nu inser jag hur bra de är i stallet. De tåler fukt och skyddar händerna utan att de går i sönder då jag packar hösilage i kassar. Mitt förbättringsförslag , skrubbvantar fungerar jättebra i stallet. 


Redan som i lördags kom svalorna och deras reden finns ju kvar , alla utom ett som vi tog ner för det är där vi brukar låsa då vi inte är hemma. Angående fåglar och deras bon, så blev skatparet som jag skrev om tidigare trakasserat av en ensam kråka som tydligen ville ta över och motade bort skatorna som byggt så flitigt. Nu sitter den där ensam i björktoppen bredvid och har ingen att kivas med längre. Det stackars skatparet har övergivet  sitt bygge. Alla dessa insamlade pinnar. Hoppas de har hittat annat ställe att sätta bo.


Förutom svalors ankomst = min nya upptäckt och fåglars bo så har andra vårtecken anlänt. Havberg har berikats med ett litet föl , det är ett travföl,  föddes förra helgen. Det ska till lite värme innan det är dags.


Andra vårlig förändringar kunde jag ta del av i morse på hundpromenaden.  Jag delar gärna med mig , ta in och njut av hur fint det är där ute i naturen. 


Monet i Havberg


 Bokskogen håller precis på att slå ut.


 


Johanna har varit här och vi red ut med Graciano med tredelat äpplebett och Heljar som sällskap. Allt gick bra och Graciano är en häst som vågar att gå över leriga ansamlingar, smala konstiga stigar omkullblåsta träd , snåriga buskage.  Sista prövningen var då andra hästar kommer mot honom. Han  gnäggar och blir glad , upprymd och Johanna tar ner energin,  efter några sekunder  lunkar han på som vanligt.


 Intresserade av att se honom hade redan anlänt då vi kom tillbaka. Trots att de bor långt iväg utanför Höganäs, Kullabygden ,så är de  väl bekanta med Johanna.  Hon håller även kurser och lektioner där uppe. De ville att hon skulle visa honom i rundcorallen och det filmades och denna video kommer att läggas upp på Conquista. gards instagram (roligt om det blir fler som följer) .  Därefter red Gunilla Italia och hästkompis Maggan Gaucho. Gunilla är väl bekant med paso peruano, då hon köpte vår Brittanica SCL som hon själv har ridit in . Nu tar de två lektioner för den ena efter den andre kända hästtränarprofiler.Gunilla efter ridtur med Italia


 


Hur var det nu med frågan om gräset är grönare på andra sidan? Jo, visst är det så i hästarnas värld.


I onsdags morse då jag kom ut för att ge morgon hö så befann sig Graciano innanför stängslet till den insådda vallen . Stolpar och trådarna fanns kvar om än lite slappare. Ingen skada skedd och som många gånger tidigare har gårdens  skyddsänglar hållit vakt. Det måste vara en smidig häst den där Graciano som lyckats ta sig igenom två trådar utan att fastna. Så svaret är:  Gräset är grönare på andra sidan, bara att hålla med.Bild tagen efter det att jag avlägsnat tråden.


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,