Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Hoppas på en fortsättning
2019-06-12 12:25:42

Har inte tröttnat på att skriva blogg men väl irriterad över att jag inte rår på tekniken. Vet inte varför jag inte kan klistra in mina words blogg dokument och mina foton längre. En orsak kan vara åldern , på mig eller datorn . Kanske båda?


Jag gör nytt försök och hoppas att det ska gå bra från annan dator.


Det är fina dagar i Havberg nu. Körsbärsträden har blommat ut och nu är det frukt träd och syrén blommorna som är på gång . Guldregnet börjar också snart sin blomning. Den unika svalan har kommit tillbaka från Afrika! Tänka sig den lilla varelsen flyger så långt för att häcka och få sina ungar i stallet på Conquistagård.  Än har inga hästar släppts på bete. Det har varit kalla nätter och jag vill att gräset tar sin ordentligt innan det ska tuggas ned. Min gamla Ghia blir 28 nu i maj .Hon har tagit sig med kraftfoder Senior sensitive och rapsolja i havreblandningen . Ser bra ut, har alltid varit en slimmad häst . tilläggas bör att hon i år visat brunst och gått nertill Gaucho och gnäggat på honom. Det var länge sedan jag hörde henne gnägga .


Spira träffarna fortlöper och deltagarna kommer troget varje torsdag . det kommer att bli sommar uppehåll efter maj månad. Då kommer tider att kunna erbjudas för arbetsträning och så ”kavlitetstid med barn” i form av ridning vid Svaneholm slott på små stigar. På lördag blir det ett syskonpar , 9 och 7 år gamla. Ulrika som arbetstränar hos mig leder den ena hästen och jag den andra. Det blir Lilly och Heljar som ska bära dom runt på hästryggen. Vi kommer att stanna till för fotografering framför Svaneholm slott.


Vid Svaneholm slott, i slottsträdgården kommer det att bli stora händelser framöver. Redan 26 -29 juni kommer APP open champions tour ske framför slottet. En byggherre som för övrigt bott i Havberg har projekterat och gjort det hela möjligt. Wilander och Mc Enroe, Pat Cash, Henri Lecoute är inbjudna. Spännande.En tur på Heljars rygg


 

Äntligen
2019-04-08 21:52:28

Äntligen är våren på väg även om vinden fortfarande är sval. Det har planterats penseér i krukorna vid stallet. Fåglarna är igång med sina vårkvitter. Skatparet  bråkar med ett kråkpar om vem som ska bo i björken mitt emot. Ett par glador häckar inne i skogs hagen. De sitter högt upp i en lärk bredvid varandra och ser ut som två underlater i jätteformat.  Tänk er gladan då den glider över stallet och letar efter  en lämplig måltid, vilket perspektiv på livet den får. Att se lite från ovan kan hjälpa till att överblicka  dagens eventuella problem.


Gamla Ghia och Italia kan nu gå ut utan täcken. Alla hästarna rullar sig mycket nu. Jag unnar de det för vinterpälsen ska ju av och det kan nog vara skönt och skrubba sig fri från kliande vinterpäls. Borstarna går varma och fåglarna kan hämta mjukt material på gödsel plattan.  Bra med återanvändning .


Medryttare Martina har kommit hem med sin lilla hund från Polen. Det är en blandrashund som hon har tagit hand om från ett hund hem.  Wadek heter denna lilla kära varelse.  Han låg så fint vid elementet i sadelkammaren då hon var ute och red Gaucho. En bra början att han verkar trygg i sig själv. 


Även medryttare Therese har kommit hem efter 3 veckor på Srilanka. Hon kommer nu att starta igång Graciano SCL alldeles egna Instagram. 


Vill passa på att flagga för Skönabäcks  häst o hälsa dag fredagen 12/4 kl 08.30 . Se hela programmet på deras hemsida. Anmälan tilllarissa.tandari@skonaback.se.


 Betalning  swish 1232812451 650kr inklusive fika och lunch . Mitt förbättringsförslag , ta del av ny kunskap och andras erfarenheter.


Min nya upptäckt är hur hälsa och hästkraft får ringar på vattnet runt omkring. Det är härligt att fler får chansen att vara med hästar och bygga sig starka  igen. Både fysiskt och psykiskt.


Sydsvenska dagbladet har som idag varit ute och intervjuat en av Spiradeltagare som nu även arbetstränar hos mig. Denna journalist Kristina Nord på Sydsvenska dagbladet, samlar in olika material om hur hästen kan påverka vår förmåga att må bättre. Kommer en 4 sidig artikel om detta snart. Ska bli spännande att ta del av.


Även små barn kan ha kvalitetstid med sina föräldrar, släktingar med häst. Både lilla Alva och Linnea kommer med ut rider en runda då och då ,tillsammans någon anhörig som promenerar med . Detta kommer Conquistagård att kunna erbjuda andra intresserade från och med april månad . Lördagar 10.00 eller 11.00 pris 250kr ca i 1 timma.


Föranmälan  pasoperuano@havberg.se  mer info på återvändande svar . Här är det lilla Linnea som rider paso peruano stoet Lilly. Den andra bilden är Alva som rider Heljar vår islandshäst.Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,