Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Så kan det bli...
2018-05-31 21:12:34

Vi har fortsatt med gravljus på kvällarna  fram till nu. Ebba ska finnas kvar i vårt minne och jag har faktiskt köpt liljekonvaljer att plantera vid hennes grav.


  Dagarna fortsätter att vara fina men i lördags kom det en liten skur. Så skönt det kändes. Men det torkade snabbt upp och nu är det sandflykt på en del ytor runt  häromkring, då det blåser mycket. Jag är rädd om den vall som jag sådde förra våren . Jag vågar inte låta hästarna beta där för så fort gräset blir ner betat så bränner det och blir alldeles gult.


I lördags var det då häst loppis på Sandåkra ridklubb. Mycket hade jag putsat upp och prislappar satts på.  Bilen var fylld, vädret var så klart strålande solsken . Men köparna uteblev av någon konstig anledning.  Kvällen innan tänkte jag på att jag hade inte fixat växelpengar men funderade om det inte skulle gå bra med swish.  Jo,då  de andra hade fina små tavlor med deras mobilnummer att swisha över pengarna. Så gjorde även jag de 80kr som det kostade att stå där, men sedan blev det stopp i teknikens värld. Ingen kunde swisha. Alltså inga kunder och vi andra som var där och gick runt och tittade kunde heller inte betala. Inte bra. Tur nog så är det bara några km in till Skurup så jag körde in och tog ut pengar så jag kunde betala det som jag handlat.  Hästloppis dagen slutade tidigare än planerat och jag kom hem med 5 nya hästprylar och inget blev sålt. Ja, så kan det bli!    Det som jag tycker är lite konstigt är att inte fler köper begagnat. Ridsporten är inte den billigaste sporten.  Ungdomar växer ur ridkläder , ridskor, stövlar och säkerhetsvästar. Hästtäcken kan användas även om de är har använts , bara det är helt och rent.  Träns, bett och andra tillbehör har också sin återanvändningspotential.   Det är  sadlar som också fanns med, som kunden måste få "öppet köp"  på  för att kunna prova hur den fungerar på hästryggen.


Igår kväll kom grannen förbi och berättade att jag hade ett fågelbo i en stock som bär upp en lerkruka vid rundkorallen. Vi lyfte på krukan och där inne, en bit ner, i den ihåliga stammen låg 7 små fågelungar  som hade teckningen av blåmesungar . Föräldrarna kunde komma in genom ett litet, litet hål upp mot krukan. Det var grannens Jack Russel hund som markerade med nosen att det fanns något inne i stammen. Min nya upptäckt , fågelungar  där man minst anade .


De vita blommorna ersätts nu alltmer av mer färgstarka , De första rosorna blommar, min älsklingsblomma !Mötet med Caroline har nu mynnat ut att vi håller Mindfulness kurser här till sommaren med start 24/6 .Caroline Lindgren på möte hemma hos mig på Conquistagård


Ett exempel på "multitasking" är det här;  En fredag eftermiddag, efter mitt andra jobb med  medföljande stallltjänst innan kvällsmat.....Här kan man se mig i sommarklänning  i  arbetsstövlar, inför tjäntgöring i stallet efter mitt andra avslutade jobb. Hungrig och villig att göra avkall på Mindfulness... Vad händer då ??? Jo , just det här att jag fixar boxarna medan jag fyller på vatten i deras kar. Samtidig kommer kassören i vägföreningen  förbi med en massa fakturor som ska delas ut.... Reslutatet blir att att jag glömmer vattnet och allt svämmar över i karet för fler, flera minuter.... översvämning i Lillys box.....  Därför viktigt med vad Mindfullnes kan erbjuda och hjälpa!  Ta chansen och lär för livet. 


  Jag annonserar även andra kurser som Johanna Akke ska hålla i.  Inridning av häst , träna bort olater och frihetsdressyr trick förstås. Här ska det göras intresseanmälan så vi ser att det kan bli av.Kurs att träna bort sin hästrädsla  i lugn miljö med lugna hästar, kan nu  också erbjudas på Conquistagård. Jag fick förfrågan och tänkte ja varför inte.... Det är roligt med förändringar och att prova nytt.


 Vad blir nu dagens förbättringsförslag ? Jo ,jag hade behov av lite hjälp min snickeri och "hyrde" en pensionerad snickare. Det är inte det lättaste att få en byggfirma att komma ut för lite småjobb. Så sök efter  att "hyra" en pensionär eller farmartjänst .


Sista delan av torsdagen blev det Johanna Akke, hon red Graciano och jag Heljar. Det blev både stora traktor maskiner och nya hästar som vi mötte. Inga problem. Hon är en klippa och dessutom verkade hon unghästen Imperia, Gracianos avkomma inför betsutsläpp. Det blir den gamla och den unga som går på bete ,de andra ska ju ridas.  Senare kom Sidsel Italia och Lilly kom ut på en runda. Det fläktar och inga problem att rida två hästar idag .


Fina Lilly och Amanda för några år sedan . Nu är hon i stort sett helt vit, Gracianos mamma ! 


 

Farväl efter 15 år
2018-05-27 16:26:27

Allt är så vackert nu. Vädret bidrar med att humöret är på topp. Men sista tiden har ändå kantas av sorg. Vår  lilla katt Ebba som för 15 års sedan föddes i vår sovrums garderob, utan vår vetskap att hennes mamma Skrållan ,  skulle ha kattungar. Tid för sterilisering  för Skrållan var bestämd då hon passerat 1 år men hon hann få tre kattungar innan dess. Vi behöll en av kattungarna , den lilla som hade vitt inne i öronen, alltså Ebba. 


 Ebba har varit familjens kelkatt under alla dessa år.Här kelar yngsta sonen Erik med henne.  Nedan syns den box som hon snart ska vila i....


Vad jag kan minnas har hon bara lämnat gården vid ett tillfälle då hon blev förkyld och  fick åka till veterinär. För ett tag sedan blev hon  sjuk i det som kallas sköldkörtel  överproduktion och hon magrade trots frisk aptit och många måltider per dag. Eftersom hon trots allt var pigg lät vi henne  ha den sista tiden som sjukling inomhus, ibland gick hon ut , men ville efter ett kort tag komma in igen.  Tunn men ändå förvånads värd alert . Men för några veckor sedan började hon tappa päls runt halsen och den blev kal. Hon kliade sig och vi försökte skydda men det blev bara värre.En liten Ebba vilar , ser inte så konstig ut, lite smal, men nacken är inte bra. 


Då kom det till att ta beslut om avlivning för hennes skull. Det är det svåraste jag kan vara med om, att behöva skiljas åt.  I måndags kom då min hästveterinär Eva Fahlbrink ut. Tur nog var min yngsta son Erik hemma som bistod mig. Hon fick insomningsmedel för 30 kg  under tiden medlet verkade åt hon dansk grovmalen leverpastej, hennes favorit.  Det gick ganska fort från injektion till döden. Eva lyssnade en extra gång på eventuella hjärtslag och sedan fick hon komma ner i sin lilla låda . En fin låda som  har varit ämnad för en fin kudde tidigare. Erik lade henne på en handuk och som täcke  svepte vi över ett örngott med rosor.  Begravningen skedde två timmar senare då min man Johan kommit hem. Hon fick naturligtvis med sig en skyddsängel på väg till evigheten i sin låda.Ebbas medföljande skyddsängel på färden.


Därefter  sattes liljekonvalj blommor som blommar så fint just nu på graven och senare på kvällen ett gravljus.  Ni förstår mitt problem med att säga farväl då det har blivit många rader om en bondkatt Ebba. Jag fick feedback från veterinär Eva.  15 år är ett långt bra kattliv så här på landet och en kram till avsked.Ebba vilar i hörnet av trädgården tillsammans med de hundar vi har haft.


Så nu till mitt förbätttringsförslag om döden. Om det finns möjlighet, så är det till att föredra att djuret får somna in i sin hemma miljö, utan stress. Vi har  även gjort så med våra hundar och hästar.


Nu får jag ta mig i kragen och tänka Mindfulness . Det som har varit har varit och det är inget jag kan göra något åt. Jag kan bara bearbeta min saknad genom att tänka här och nu . Jag har andra djur som behöver mig.  Det kommer bli kurser med duktiga Mindfulness instruktör Caroline Lindgren här på Conquistagård till sommaren. En kurs som startar  söndag 24/6 med tre tillfällen x 2 timmar. Kunskap om att  förstå hur vi människan fungerar vare sig det rör sig om oro , stresshantering eller sorg, saknad . Möjligheter att påverka att få ett mer balanserat liv , ett liv med bättre kvalitet.


Min nya upptäckt är , trots att jag har gått tidigare kurser för henne , hur mycket mer hon kan om ämnet , men så är hon ju i flera steg utbildad Mindfulness instruktör med inriktning på organisation och ledarskap. Tilläggas bör att friskvårdsbidraget gäller för Mindfulness kurser. Det var ett givande möte och så mycket roligare att göra saker tillsammans. Caroline Lindgren kommer att hålla kurser här på Conquistagård i sommar.


Önskar henne varmt välkommen !

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,