Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Multitasking, att jag inte lär mig någon gång
2018-06-10 17:36:28

Jag har försökt att göra en sak i taget så som jag lärt mig av Mindfulness. Men så kom den där sena eftermiddagen då jag skulle mocka stallet medan min man gjorde kvällsmat. Jag hoppade i stövlarnaoch om det var för att jag var hungrig som det hände , vet jag inte riktigt. Jag fyllde på vatten i karen i boxarna, samtidigt som jag mockade , resultatet kan ni se på bilden nedan . Översvämning i Lillys box.Jag har friskat upp minnet genom en uppföljningskurs i Mindfulness . Hela lördagen var jag i Ystad med de  andra deltagare och hade kurs för Caroline Lindgren .  Lyfter upp problem lösningar och tränar på tankeövningar samt Mindfulness yoga.   Dessa övningar kan göras i vardagen. Från några minuter till lite längre övningar. Mitt förbättringsförslag  , bli en bättre människa genom vetskap och få de "verktyg" om hur du kan utvecklas i ditt sinne. Utgå ifrån dig själv , var inte dömande eller kritiserande. Det är en konst att ha acceptans , känna tilltro/ tillit , ha tålamod ,kunna släppa kontrollbehovet, inte sträva utan ha delmål och visa nyfikenhet på livet just nu.  Jag och Caroline startar första kursen här den 24/6 de andra två tillfällen till 5/7 och 2/8.  Tid 16-18.00 , plats Conquistagård.


 


Sommaren fortskrider och det är fina dagar, om än lite väl varma. Jag har avvaktat betesläpp för Ghia och Imperia men nu som i torsdags var det dags. Jag hade hjälp av Therese , även hon sjuksyrra. Det gäller att passa på innan betet torkar upp. Det har inte regnat på hur länge som helst. Gräset börjar bli så gult och torrt som i augusti. därefter


 


Therese har tidigare erfarenhet av flera egna hästar och jobbat i USA med hästar  och i andra svenska stall med att träna och rida till hästar. Som en skänk från ovan att Graciano  nu kommer att få sin egen medryttare.  Vi red Svaneholmsrundan för att skogsrundorna är hopplösa nu med den invasion av mygg som råder. Stora nackdelen med sommaren  är att ridrundorna blir inte så  sköna varken två och fyrbenta.  Stackars Gaucho ,  det droppar blod ner på hans vita strumpor av otygen som biter honom i skapet/på pungen.


Min nya upptäckt är hur gott flädern doftar. Många ser det som ogräs , men jag har låtit de växa både i hästhagarna och runt verandan.  Att göra saft på blommorna är också sommar för mig.  Vy över kvällsmaten på verandan

egentillverkad huskur mot mygg och hästflugor
2018-06-05 19:17:13


eE annan ros sort har börjat att blomma och dofta.... aldrig fel med rosor!


Morgonen är tidig då jag påbörjar nya blogg inslaget. Skönt att komma upp för att kunna känna lite svalka, bli varse hur det är att frysa lite på armarna... . Jag rider tidigt, både för min och hästarna skull. Efter 09.00 då vi brukar vara tillbaka , börjar det bli varmt i solen. Idag väntar jag in medryttare Sidsel. Det blir Italia och Lilly som ska ridas. Eftersom det är lediga dagar, kan jag unna mig att rida just på morgonen som jag uppskattar allra mest eftersom jag är en utpräglad morgonmänniska.


Hundpromenaden är avklarad och jag såg redan som igår kväll att två maskiner körde effektivt runt på fältet nära gården. De rullade ihop höet i ensilagebalar på några timmar. Då jag gick förbi getternas hage, fanns alla balar snyggt placerade där intill skjulet . Fältet ser nu ut som en nyklippt golfgreen. Det brukar vara strax före eller efter midsommar som vallen skördas men i år är allt tidigt.  Idag fick jag själv leverans av hösilagebalar fjorårets , känns bra att det finns hemma på gårdsplanen . Jag har beställt ytterligare, det pratas om  höbrist till hösten.... 


Andra gången öppet hus som i söndags 3/6. Det är bra att det inte regnar då men 30 graders värme gör att provridturen inte blir så angelägen. Två red vid 12.00 och de andra som skulle rida vid 14.00 ville avvakta till en morgontid eller en svalare dag. De såg hästarna och jag berättade om hästrasen . En av besökarna, är en ny  kollega Johanna, på mitt andra jobb som var nyfiken på paso peruano hästar. Johanna själv har varit med i junior landslaget i hoppning . Hon har inte varit aktiv ryttare på ett tag eftersom studier utomlands.


Av samma anledning ,på grund av hettan, har jag inte släppt ut gamla Ghia och unga Imperia på betet ännu. De uppskattar att komma in på sen eftermiddagen i sina  svala boxar. Men visst ska det bli betes släpp snart.


 


Min nya upptäckt är hur mycket mygg det är denna sommar. Trots torkan, för de behöver ju vatten att kläcka sin ägg, är det onormalt mycket. Vii undviker att rida inne skogen just för att hästarna plågas av dom under magen,  på halsen och ryttarna blir till och med myggbitna genom ridstrumporna !


Av den anledningen kommer jag in på dagens förbättringsförslag . Jag har fått tillgång på ett recept från Norrland mot mygg och mot hästflugor.  Googla på yvonnelarsson.se" Myggmedel-arkiv-Yvonne Larsson" Tillverka efter konstens regler så har du ett eget flug- och insektsspray samtsalva. De bästa "färdigprodukterna som finns att köpa är ganska dyra och det går ju åt en del för att få effekt. Jag ska själv blanda ihop och prova.


Avslutar med den tacksamma rabarbern som blommor med vackra blommor nu, allt går så fort med växterna.


Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,