Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Härliga midsommar
2018-06-24 17:12:08

Började midsommarafton morgon  med jordgubbar och mjölk , mums vad det är gott! Bären är riktigt söta och det är kanske det fina vädrets förtjänst . Under dagen  mycket med stall och hästar. I stort sett alla medryttare har varit ute och ridit i helgen.Ida och Lilly efter ridrundan misommarafton 2018.  I väntan på avspolning med vattenslangen.


 


 Medryttare Martina är ju även duktig med gårdens grönsaksodling . Tomat plantorna behöver lite att stödja sig mot då de växer, det har Martina fixat. 


Regnet som kom på torsdag natt gjorde susen. Förbättringsförslaget idag är dessa specialhandskar , som gör det möjligt att inte bara påta utan också gräva utan att få jord under naglarna. Det är hårdplast ytterst i fingertopparna. 


 Kvällen avslutades i  goda vänners lag. Sill och potatis och därefter jordgubbar och grädde efter så klart !


Therese har ridit Graciano och det går hur bra som helst . Även vi har ridit förbi den smala passagen vid bommen intill Svaneholms sjön, och förbi korna och tjuren. Idag har jag ridit Graciano tillsammans med ridinstruktör Johanna. Vi red förbi hingsten i Nällevad , grannbyn, där han skulle mäta sig sist jag red honom, men nu passerar han ostört med en skänkel till hjälp. Vi har även passerat joggare och cyklister och han bryr sig inte.  Han börjar kännas lika trygg som sin far Gaucho E.K. Nu behöver jag inte Johanna mer för tillfället. Det blir Therese och jag som kommer att rida honom.


På tal om Gaucho E.K så har han och jag gjort filmdebut som i tisdags. Han är en sådan bussig kompis och allt flöt på bra.  Även jag själv är riktigt nöjd med filmtagningen och frågorna. Det är ju en begränsad tid och jag vet inte hur mycket som klipps bort, men de lovade att återkomma då filmen är färdig klippt och klar.


Förhoppningsvis blir det några minuter från Gaucho och mig och gården.


Jag har fått midsommarhälsning från Mindfulness instruktör Caroline Lindgren. Hon skickade med många bilder på oss i gruppen som jag inte visste något om .Vi var så avslappnade att vi inte märkte att hon smög omkring och tog bilder.  Yoga/avslappningspass vid stranden i Ystad. Min nya upptäckt hur fort man tar till sig informationen om hur verktygen till befinna sig i nuet ska användas .Det kan inte bli bättre, synd att ljudet från vågorna nedanför inte kan återskaps i den här bloggen. Kanske bättre att prova själv.


 Egentid i Minfulness anda . Så här låg man förr på stranden för att få bästa solbrännan. Så är det inte lika mycket nu förtiden.... !

filmdebut
2018-06-16 08:18:15

Jag är väl bevandrad i djurens morgonrutiner. I morse hörde jag Lillys gnäggningar  och Gauchos "vakna upp spark"  på boxdörren redan vid 06.00. Det är inte så att jag försover mig  eller tar sovmorgon. Jag är verkligen morgonmänniska och ser det som att "morgonstund har guld i mun" . En hel ny dag väntar mig...
 


Så här kan det se ut vid denna tid då jag lägger hö i bokskogs hagen till Heljar och Graciano. Precis då jag lägger ner höet mot den ena trädstammen, kommer den skarpa ljusstrimman som en hälsning från ovan mot mitt ansikte. Det är speciell känsla, "fokus på mig" känsla.  Eftersom det är så bra väder så har jag fått  uppleva många sådana stunder.


Miljöträningen med Graciano och Johanna  går mycket bra. Vi har som i torsdags ridit och mött lastbil, förbi en trång passage intill vägbom och förbi kor och tjur! ,alldeles intill staketet. Han går fint på . Johanna tycker att han så lyhörd och trevlig att jag ska själv rida honom nästa gång förbi de saker som jag trodde skulle vara problem .


Håkan har varit här och han varmskor Gaucho.  Så här kan det se ut och trots hjälpmedel så är det en extrem arbetshållning för ryggen . Både böjer och vrider, inte bra...  tur att Gaucho sköter sig så ingen onödig energi ska spillas på det. 


Fågelungarna i trädstammen har flugit ut de satt i denna underbara klätterros en morgon. 


Svalebarnen tränar sin flygning de också. Det märks så tydligt deras varnings läten och hur de dyker ner mot Nisse katten där han lunkar lugnt på gårdsplanen. Nisse är en helvit katt och döv.


Idag kommer medryttare och de ska ridas men jag ska även få ut mer av grushögen som har legat sedan i höstas . Det kommer nämnligen att filmas här på gården på tisdag. Det är ett filmteam från Malmö som ska göra en film om Skurup- efter de har filmat på Johanna museet, kommer de till mig.


Så nu är det dags för filmdebut....


Havberg har berikats med ytterligare ett litet föl, grannen mitt emot. Både Lilly och italia har stora ögon då de följer den lillas skutt och löprundor runt sin mamma . 


Min nya upptäckt, grannens föl.


Dagens förbättringsförslag är att anlita  kundägt fösäkringsbolag med återbäring . Nu i veckan kom det inte bara räkningar utan även ett brev med 717kr tillbaka från hus och gårdsförsäkringen och min man fick också tillbaka på vad han har betalat in.Roligt att det kan vara på det hållet någon gång !


 


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,