Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Bad och fiskesjö sökes
2018-07-12 11:28:46

Förändringens tid är nu. Nyss var det vita blommor sedan blev det naturens konfettioch nu bär det frukt som ramlar ner till och äts upp av någon som är delaktig i naturens kretslopp. I den lilla grönsaks delen som vi kallade en pusselbit av typ Mandelmanns konceptet, har tomaterna rest sig upp längs de stänger Martina har placerat ut. De är fortfarande gröna men kommer säkert att bli röda då värmen fortsätter ett tag till har jag fått höra. Salladen kommer att tas upp, den är överväxt och smakar beskt. Eftersom plocksallad  växer så snabbt kommer jag att så en omgång till.


Mitt stora dagsverk idag är att jag har ytterligare mockat ut 8 skottkärror ! och nu är utegången tömd. Det är jag mycket nöjd med. Min nya upptäckt , man klarar mer än vad man tror. Det kan bara ta lite olika lång tid.  Nu ska det tas bort spindelväv och målas på lite på utsidan så blir allt som nytt igen. 


På min morgon promenad idag kom beteshästarna mitt emot  fram och hälsade .Jag funderade ett tag på hur det kommer sig att det är så hästtätt just här i Havberg . Jag tror att en orsak är att det är så kuperat så det lämpar sig inte att plöja upp. En annan anledning kan vara att just här är det inga stora gårdar som kan ge sysselsättning året runt som försörjning. De hus som finns i Havberg var boenden till tjänstefolk vid Svaneholms slott och gård. De fick en liten plätt att bygga sitt enkla hus med mindre stall för att hålla en ko och en gris och i bästa fall en häst .Så var det med det här huset en gång .Havberg 150  i början av 1900 talet


 Havberg 150  i  för några år sedan .


En veranda har kommit till och Gustavs dop körsbärsträd är stort nu , han är ju 22 år .   


 Men den allra största anledningen i  nutid är för att Havberg är så vackert , kan erbjuda såväl ängsmark  som skogens skydd. Bra med ridvägar och hagar. Det mesta runt hus och gårdar är just kuperade hästhagar. Det enda som saknas är en bra badsjö. Svaneholmssjön är vacker men ingen badsjö tyvärr! 


På tal om sjö så händer det lite annat här på gården . Mellansonen kom hem lycklig igår med den här båten som ska användas till ett av hans intresse , att fiska. Så förutom hästar och motorcyklar så finns det  även en båt med en utombordare och fyra plaststolar tänka sig. En av hästarnas vattenkar fick användas till prova propellern i . 


  Var ödmjuk inför de andra i familjen och deras intressen.  Mitt förbättringsförslag  för att hålla ihop .


 

Missa inte sommarprataren den 19/7
2018-07-07 22:16:25

Man måste vara hängiven häst och gårdsmänniska då som jag steg upp klockan 06.00 i morse för att mocka ut utegången hos Heljar och Graciano.  Jag är ju morgonmänniska men kan förstås erkänna att mocka ut skit lager på lager är ingen sysselsättning med guldkant, men det måste göras . Egentligen ska en bobcat utföra ett sådant pass tungt jobb men jag tänkte ta lite varje dag och så blir det snart klart. Imorse blev det 8 stora skottkärror . Det går an då det fortfarande är svalt och jag har ingen tid att passa. Först bestämde jag 4 kärror men sedan kom jag nog in i andra andningen så det blev 8. Då var det dags att sluta för svettpärlorna sved i ögonen trots att jag hade pannband. Det är inte bara jag som tar vara på morgonen. Ena sonen stiger också upp tidigt för att ta ett träningspass på gymmet i Malmö. Tänk vad jag är priviligerad,  gratis träning och ett arbetet blir dessutom utfört .  


Jag kommer att ta hand om bottenskarpet i utegången  att gödsla mina rosor med. De har vuxit enormt denna sommar. Tacksamma som de är har de klarat sig med lite vattning på kvällarna.Så på den här gården är passionen hästar men även rosor.Till min stora förvånig har värmen överhettat grindtråden så att det har bränt mot metalldelen . Tur att inget torrt gräs har vuxit här. Det är en uppmanig att kolla runt staketets strömförande delar .Jag har byggt om tråden och nu sitter det ett handtag och ingen tråd i direkt anslutning.Mitt förbättringsförslag Fick höra om annan överhettning då det gäller järnvägs skenor  sträckan Malmö Ystad . Pendeltåget fick stanna i Svedala i onsdags då skenorna blev svajiga och säkerheten fick gå i första hand. Det kallas för solkurvor har jag lärt mig.


Falsterbo börjar lördag 9/7 men det blir inget besök för min del. Vi har varit med hästarna i tre år och jag har mättat min köpiver och sug efter happenings. Jag förstår intresset att besöka hästarnas mecka för det är ju sår stort och så mycket att se, men i år står jag över. Något som jag inte ska stå över är sommarpratarna torsdag den 19/7, då är det Peder Fredriksson som ska radioprata. Min nyaupptäckt  


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,