Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Än hörs fågelkvitter
2018-08-12 14:53:12


En dag då det var 32 grader var vi Trelleborg . Såg då denna staty med regn som porlar nedför paraplyerna. Det var som man önskade komma in under och "känna" på regnet.


 


Jag har semester från mitt andra jobb och då har jag mer tid att tillsammans med min man rensa i förråden och skapa plats . Plats är en bristvara just nu . Eftersom det har varit för varmt att vara ute för underhåll  av stall och hagr eller att rida mitt på dagen,  blir det just detta jobb som vi har skjutit på hur länge som helst. Det fina vädret möjliggör också att vi inte behöver  dra in och ut. Det som ska kastas eller skänkas står ute tills morgondagens bil ska åka till återvinningen eller till Erikshjälpen . Det blir mycket övningskörning för yngsta sonen Erik. Förena nytta med nöje. 


 Garderober och förråd är fullkomligt fyllda . Det har samlats från min man, Johans föräldrar hem  och efter min mors bortgång för många år sedan. Dessutom mycket leksaker och byggklossar då barnen var små. 


Både jag och min man har svårt att bara "slänga". Jag ser möjligheter att ha det till något annat och Johan tycker att det kan vara bra att ha, längre fram då den andra har gått sönder, eller något specialverktyg som kanske kommer att behövas.. ..


 


Vi hade hoppas att de två utflugna sönerna ville ha något, men ack nej. Det är en ny generation.  Inga mönster på tallrikar, ej heller små glas eller koppar.  Porslinet ska gärna vara vitt, grått och fyrkantigt.


Tänk vad våra föräldrar var tacksamma för att Jag och min man  tog emot deras  så kallat "överflöd". De slapp minsann åka till återvinningen med dåligt samvete. Erikshjälpen känns bättre. Det finns studenter i Lund som köper just sekond hand. Jag har faktiskt även lämnat in hästsaker, bland annat en sadel som inte använts på många , många år. Ni vet ju att då jag var på häst bakluckeloppis, sålde jag inget men  kom jag hem med 5 nya saker! Det mesta av de prylar jag inte fick sålt (en orsak var att swich inte fungerade just dom timmarna) har jag nu skänkt bort. Detta är mitt förbättringsförslag , skänk till ridskolor eller som i mitt fall, Erikshjälpen. Då kan någon annan glädjas över "ett fynd" och något barnhem får ekonomiskt stöd.  


Igår var det svalare, det känns som det är väderombyte på gång. Alla fem hästarna reds då . Medryttararna och jag träffades redan klockan 09.00. Sjuksyrrorna Therese och Martina , red iväg först för en längre runda med hingstarna. Det är så roligt att se hur väl de båda hingstarna respekterar varandra.Efteråt  blev det att skörda det som planterades i våras. Se bara på Martinas Indigo blue beauty. Tänk att tomater kan vara så vackra , min nya upptäckt .Martinas tomater från frö sorten Indigo blue beauty


Slutligen så kvittrar det fortfarande i stallet. Vet inte om det är andra eller tredje kullen med svalebarn som har föds. Jag njuter av ljudet då jag mockar boxarna. Tre av hästarna som är hemma står på box över natten för att ta igen sig efter dagens insekter. Tittar man ut över stall taket, kan det se ut så här mellan flygövningarna.
De är ju små, men många så att man lägger märke till dom.


 

torsdagen började så bra men övergick till en mardröm
2018-07-30 10:11:20

Tiden springer iväg men nu har jag semester från mitt andra jobb och därmed massor med tid för tankar och nya upplevelser som blir till ord och bild på ridguidens blogg.


Värmen gör att hästarna inte rids på dagen utan det blir tidigt på morgonen. I torsdags var det Stockholmsbesökare som ville provrida . Det var  Anneli, pojkvän Sebastian, Annelis mor Yvonne som kom ut klockan 08.00. Ja, vad gör man inte för att få rida en pasoperuano häst....  De har varit här förut och Anneli har jag skrivit om tidigare då hon har varit med om ovanlig hästäventyr.
 


Havberg och grannbyn Nällevad visade sig på den bästa sidan . En sval sommarbris och de beiga  fälten mot den blåa himlen. Ingen tycktes ha vaknat , det kändes som vi "ägde" morgonen alldeles själva. En bra start på torsdagen. Värre skulle det bli, närmast katastrof!  


Yngsta sonen har tid för uppkörning i Ystad  och jag hämtade honom från hans sommarjobb 11.30, i god tid så att vi skulle hinna köra lite i Ystad innan körprovet 12.45. Då händer det som inte får hända . Till följd av en bilolycka blev det stopp på envägs sträcka på E65 redan några km  från Skurup. Först tänkte jag att det är ju lugnt , vi har ju 50 min marginal. Men tiden gick och igen hände, kom varken fram eller bak. Jag ringde till huvudkontoret i Malmö och bad dom meddela till Ystadkontoret om vårt dilemma.  Då polisen släppte på trafiken igen var det knappt med tid. Jag släppte av Erik 12 48 och bad honom springa in där man träffar sin körlärare. Jag parkerade och kom efter. Ingen lärare syntes till, vi väntade några minuter därefter frågade jag  om Eriks namn hade nämnts. Jo,  en man var här och gick sedan fick vi till svars .En kvinna med en mapp under armen pekade åt vilket håll han hade gått. Ivriga , sprang vi och fann honom , presenterade oss snabbt och berättade om den stillastående kön . Vi möttes av en allvarlig medelålders man, hållande sin skärm tryckt intill sig , vred ut den för att visa siffrorna längst uppe till höger.  De visade nu 12 55. Han informerade om att han på grund av förseningen kunde inte göra en korrekt bedömning av Eriks körning . Bad oss att beställ en ny tid....  Nästa käftsmäll var att det finns inga uppkörningstider förrän i december och då har hans kunskapsprov blivit ogiltigt så han måste göra om det också .Dagen som började så bra med ridturen  övergick till en mardröm.  Efter ett antal telefonsamtal har allt ordnat sig , han har fått ny uppkörning i Ystad inom 2 månaders perioden.


 


Livet på landet och på Conquistagård är till att föredra, här är det lugnt men visst behövs det körkort för att ta sig utanför vår lilla by.


Min nya upptäckt är att tomaterna håller på att mogna trots torkan. Så här såg det ut från början och  tänk vad några plantor kan göra skillnad. Slutligen vill jag tacka Skurups kommun för deras engagerande för att få fram foder till djuren . Jag har tingat en hel del balar från min vanliga höbonde men insåg att det inte kommer att räcka till nästa sommar . Jag blev då erbjuden en liten bit mark att ta hö på i grannbyn Rydsgård. Det blev 10 storbalar. Jag är även tacksam för Kalle som jag arrenderar hagen uppe på höjden av .Han lät mig ta hösilage på två ängar och där blev det 4 balar.


 Som ordspråket säger " många bäckar små blir till en å".


Mitt förbättringsförslag , ta kontakt med din kommun och hör om de har någon gräsyta att ta hö på, som vanligtvis inte brukar klippas.


Till sist de unga stalltjejerna Ida och Matilda är snälla och går ut med hästarna för att beta i skuggan då det har varit för varmt att rida. 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,