Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
De ljuvliga bilderna på Linnea då hon träffar Graciano
2018-09-13 09:20:00

Nu har det blivit helt tyst i stallet. Inget kvitter från några svalebarn. De sista har flyget ut och ska nu förbereda sig på den otroligt långa färden ner till södra Afrika. Jag har skrivit om det förr men kan fortfarande inte förstå att en sådan liten fågel orkar flyga så långt och att de hittar ute i vida världen. Jag kommer nu att göra rent på väggarna efter fågelspillning men bona får sitta kvar. De är välkomna nästa vår igen. De är en av mina favoritfåglar. Andra fåglar som kan höras här på gården är tranorna. Häromdagen hörde jag det speciella urtidsljudet från tranor och blickade upp på himlen. Jo, de hade samlats i en stor grupp. Det som ser ut som flugskit på bilden men  är tranor i grupp högt upp.Beteshästarna får nu kraftfoder  och hö morgon och kväll och gamla Ghia får mycket för att ta sig i vikt. Jag har köpt Kraffts senior pellets och lagt till hackad lucern och matolja samt betfor. Hon äter med god aptit och jag hoppas att hon lägger på sig, annars blir det hästhimlen för henne.  Jag vet att hon har bra tänder för sin ålder, 27 år, men det kan vara andra orsaker till viktnedgång.  Den lilla Imperia får lite hon också men henne får jag sedan hålla i grimma så att Ghia får äta upp i lugn och ro. Då jag lägger ut hö lägger jag många högar så att hon får komma till att äta. Gräset är grönt och fint i hagen , men saknar kanske bra energivärden så här sent på säsongen.


Spira projektet är i gång och nästa torsdag blir första gången här på Conquistagård.  Spira är ett projekt i Skurups kommun för de med psykisk ohälsa som vill få hjälp att snabbare kunna återgå till arbete eller studier. Jag hade ett givande möte med medföljande hästansvarig, Malin som igår. Det är tre anmälda så här långt, alla med häst /riderfarenhet. Roligt att kunna hjälpa andra med grön rehabilitering med hästen i fokus.  


Så nu till medryttare Thereses lilla syster dotter Linnea. Jag har fått tillstånd att visa bilderna i sin helhet.  Hon har länge velat följa med och se hästarna. Bilderna utstrålar äkthet. Njut av den lilla tösen som  möter den store Graciano SCL ,vår enögda hingst.Första mötet

 


Den sista bilden gillar jag bäst. Hon tittar igenom nätet för att möta hans blick. 


 Hoppas Therese vinner i någon fototävling med de här underbara bilderna.


 

Från flätor till änglahår
2018-09-04 11:03:07

Sensommaren gör sig bra för hästar och hästmänniskor. Insekterna avtar och tillika svettpärlorna i pannan då arbetas. Det infinner sig en lugnare period med mörkrets antågande. Kanske det är tur att variation mellan mörker och ljus finns. Just nu längtar jag till att vi ska få vår nya braskamin installerad.  Den mysfaktorn och även bidrag  som värmekälla, är guld värd. Några ringbrakade träd i hästhagarna har fällts och sågats upp och klyfts. Ligger nu på tork inför vintern.Äppleträden ger rekord skörd . Hästarna får några äpplen morgon och kväll.  Vi har till och med leverans med fina Garvenstien äpplen somdelas till hästarna eftersom de är så stora . Gravenstien är även fina att göra äpplekaka på. Mums! Tack Percy och Eva Marie!


Sista öppet hus har varit och det är alltid roligt att få träffa nya hästmänniskor. Det bjuds på fika och så är min peruanska paso peruano bok med. I den finns fina bilder hur hästarna kläs upp och rids i sitt hemland.Denna gång kom nyinflyttade från Danmark som har köpt en större gård här i Havberg . De har med 7 hästar och en till som  kommer snart. De har huvudsak PRE hästar och ska utveckla sin avel här i hästtäta Havberg. Det är roligt att träffa en "företags kollega" att ha lite utbyte med. Hästarna är ju nära varandra i släktskap och utseende. Mamman  provred vår käre provridningshäst Gaucho och fick bra fart på honom .


Andra, som är yngre fick provrida Heljar, islandshästen .


Freya provrider Heljar och Matilda följer medSenare "lill" Idas tur.


Därefter red medhjälparna Ida och Matilda ut själva. De gör de bra tillsammans trots att de bara är 16 år. Kunde inte motstå den vågiga  hästsvansen för dagen. Från flätor till änglahår, så enkelt, min nya upptäckt. 


Tidigare på dagen hade  Graciano och Italia ridits.Therese pysslar om graciano efter ridturen . Det gör även Sidsel med Italia . 


 


Jag är mycket tacksam för alla medryttare. De hjälper mig extra nu när jag har opererat min vänster hand och är lite begränsad i vad jag får lov att göra. Eftersom "sjuksyrrorna" har olika scheman inom vården så passar det bra med olika dagar och olika ryttare kan samsas. Mitt förbättringstips, välj medryttare med olika slags schema om det går. Det gör det lättare att hästarna rids nästan dagligen. Jag själv har lättast att rida på helgerna medan andra har lediga dagar mitt i veckan . Se lite extra bilder Instagram: Conquista.gård, bland annat video med våra hingstar sida vid sida nedför vår backe. 


I nästa blogg ska jag visa underbara bilder som medryttare Therese tog på sin systerdotter Linnea 3 år, nyligen. Missa inte det ! Återkommer snart !

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,