Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Story telling som marknadsföring
2014-11-07 10:06:52

För någon dag sedan blev jag uppringd av en kvinna, en skådespelar vid namn Cecilia som  tillsammans med en  yrkes  fotograf håller kurser i sorty telling.  De erbjuder inspelning för medlemmar i det nätverk där jag ingår. Jag fick veta skillnaden mellan information och story telling.  Det är förstås en stor skillnad som jag tidigare inte tänkt på . För min del skulle företaget kunna dra nytta av en Story telling, alltså en berättelse hur någon har upplevt det att köpa en unghäst från just Conquistagård.  Det skulle då vara jag som skulle berätta om en försäljning av en unghäst, en nöjd kund  inför kameran. Intressant och bra med nytänkande tänkte jag och accepterade men  på grund av kort varsel kunde jag inte delta de bestämda dagar det rördes sig om.


 MEN, tänka sig, strax därpå kommer det en hälsning på mejlen från en tidigare kund och hennes rader är verkligen en ”story” som känns mer äkta då den verkligen kommer från en köparen själv .


Det är ett gissel med vad man ska satsa på för att marknadsföra sitt företag, vet inte vad utdelningen blir av investerade pengar, men detta sätt kan bli prisvärt


Jag har bett att få använda den texten här i bloggen som ett exempel.


 


Hej Susanne
Nu har barnen flyttat till Leipzig, Tyskland, och det är lite lugnare här.
Ni får gärna komma och titta OCH fika, bäst är ju helger utan för mycket regn.
Har haft bett från början utan problem, hon lyssnar även bra på skänkel.
Jag rider henne nu 4x/vecka och det ÄR SÅ ROLIGT!! Rider bara ute nu, paddocken är för lerigt.
Måndag vilodag, tisdag Alga 20 min, onsdag Geisha och A. bredvid (20 min), torsdag A. 20 min, fredag G.o A. bredvid, lördag + söndag A. längre tur, 45-50 minuter.
Rider än så länge skritt, trav och tölt. Jag ÄLSKAR tölten.
Tänker så ofta på vilken tur att jag efter flera ggr. tittande på din annons "unikt töltande pp" skrev till dig. Det blev verkligen bra för mig OCH Geisha.
 
Hör av dig när Ni har tid att komma.
Hej Susanne
Du får gärna skriva om det, ok med mitt namn OM Du vill.
Det som jag också minns mycket tydlig var att DU skrev SNABBT tillbaka att jag kunde komma och provrida en av dina äldre hästar (Lily) så att jag fick en känsla av tölten. Jag hade aldrig tidigare kommit i kontakt med töltande hästar, dvs. ingen aning hur underbart/bekväm det är. När jag väl kom så var ert bemötande väldigt enkel vilket jag uppskattade. Föll också för HUR Ni hanterar era hästar och det känner jag ju hela tiden sedan Alga kom till mig. 
 
Vi hörs
Kram
 
 

Titel från odödlig till dödlig
2014-11-04 12:20:26

I samband med Allahelgons dag ,  åkte jag till min barndoms  ort . Min mamma dog för 10 år sedan och hon ligger i minneslunden, dit jag ibland återvänder med en blomma. Så även denna minnesdag. På vägen dit passerar jag det stall som jag som ung hade möjlighet att ”låna häst”.  Jag minns den smala vägen längs sjön mitt emot. Hur jag och min bästis red trots att stora timmerbilar kom och att det precis gick att mötas.. Det var inte mycket som oroade en då. Vad är det som händer med stigande ålder? När kommer brytpunkten mellan det orädda och det som senare upplevs som en fara ?


Det är fler områden än hästhantering som jag upplever att det händer något med ens oro för att något ska hända. Även i mitt andra jobb är trenden att inte vilja chansa.


Är det de sammanslagna  erfarenheterna som gör en försiktigare , eller finns det en annan  förklaring ?


Kanske det finns någon läsare som har kunskap om hjärnans utveckling och framför allt vad som händer då man blir äldre med försiktigheten som kan förklara situationen.


Någon stans mitt i brytpunkten borde vara bra. Inte alltför för djärv så skador kan uppstå  men ej heller vara så feg att man går miste om upplevelser och personlig utveckling.


Kanske en personlig ryttarcoach kan behövs. Det behöver inte vara så märkvärdigt, instruktör,   en god vän som i mitt fall eller en dotter, son som gör en sälskap på lagom farliga runder….


Jag åter kommer till denna inspirerande ryttare, Alice heter hon.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,