Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Annorlunda försäljning
2014-11-12 12:27:08

Jag skulle återkomma till Alice, vännen som inspirerar och vågar. Utbildad inom hästnäringen och naturligtvis inte arbetslös. Hon har stort engemang med TREC, en trevlig tävlingsgren för alla åldrar och hästar. Alice  håller själv i utbildningar och tävlingar. Se mer på deras fina hemsida.


Ja ,hur blev jag samarbetspartner med Alice.  Jo, hon har beställt sitt föl . Efter sin ”gamla” tävlingshäst Prins Bertil,  vill hon då ha en paso peruanohäst. Hon anser att det kan bli en bra TREC tävlingshäst, karaktärer  såsom smidighet,  uthållig och lyhörd. Dessutom bekväm att rida längre sträckor i sin mjuka tölt. Hon följer mamman  regelbundet och nu senaste besöket fick det bli några varv på ridbanan barbacka eftersom gjorden inte räcker runt magen längre. Som en stående punkt blir det alltid utridning med pappan Gaucho EK. Längre fram i mars kommer hon att vara uppkopplad via mobilen . Övervakningskamera alltså .Blir det möjligt, kommer vi att ringa henne om fölningen ( bor ca 1 timmes bilfärd från oss). Så här kan man verkligen  prata om” från ax till limpa”.


Detta är en annorlunda försäljning, hon bekantar sig med båda föräldrarna och tar fölet direkt efter fölning , till ett lägre föl pris.


En nackdel , sto eller hingst , ja det får ju kvitta.


 

foderförvaring som en pizzeria
2014-11-09 14:01:30

 


Nu tror att jag att jag har allt hemma i form av mineraler, kraftfoder, specialkost till fånghäst till gammal som ung.


Det känns som stallet har förvandlats till en liten pizzeria. Då jag blandar mat till hästarna, blir det till exempel så här  1 dl av foderjäst till fånghästens "happy hof" specialkost.  Loppfrö blandat med betfor som tillsammans med helhavre och Kraft Rider + något litet av mineraltillskottet, blir till en härlig kompott. Lite mindre till någon,  lite mer till min äldsta häst , snart 24 -åriga Ghia.


Morötter till islandshästen som går på sin diet efter sommarbetet.


Snart blir det att utöka skafferiet med selen, som vår dräktiga Bella Chica kommer att få mot slutet av dräktigheten. Hon väntar föl till slutet av mars.


Men som tur är håller hö silaget hög kvalitet och är torrt och fint så kraftgivan är marginell.


Fånghästen kom till gården för att betäckas tidigt i somras. Vi såg redan dagen efter att hon stod konstigt. Vi har haft  turen att inte behöva ordna för fånghäst tidigare. Denna kära Italia har kommit från ett torrt  Texas , flygits hit och därefter blivit serverat det danska smörgåsbordet i form av grönt saftigt gräs som aldrig tog slut i de stora hagarna.  Nu är fettdepåerna borta och hon får nya  skyddande helskor fram var 6:e vecka. Snart har året gått och vi ska börja rida henne. Eftersom vi kom i tid till veterinär ,visade röntgen att rotationen  är måttlig på det ena frambenet och nästan inget på det andra . God prognos om det sköts rätt. Italia blev efter överens kommelse från ägaren kvar på gården. Hon kommer att betäckas  våren 2015 och fortsätter sedan att vara kvar.


 En fördel med utsläppshagar som blir belastade, är att det endast finns  så lite gräs kvar lagom mycket till Italia. Även i hästvärlden finns det hästar med speciella behov. Fånghästen Italia får sällskap av islandshästen Heljar som mår bäst av att stå inne på nätterna då det är som värst med insekter, eftersom  han har eksem.


Det är en del pusslande i det "lilla stallet" , vi har 9 hästar på Conquista gård men det har alltid ordnat sig . Eftertanke och övervakning till att börja med då nya hästar sätts ihop, en i taget är bra.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,