Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Titel
2014-11-19 13:54:12

Varför är då Falsterbo så storslaget ?


 


Kort historisk överblick


Falsterbo har stått värd för ridsporttävlingar sedan 1920-talet. 1969 anordnades det första svenska derbyt i hoppning, vilket blev startskottet för tävlingarna i Falsterbo som därmed började ta form med Malmö Civila Ryttarförening som arrangör. 1986 övertog Falsterbo Horse Show AB hela ansvaret för evenemanget, och sedan dess har tävlingarna vuxit stormartat. Samma år byggdes Lars Hedin-läktaren. Detta var även premiäråret för Nations Cup i Falsterbo. Efter det har Falsterbo växt med nya läktare, nya banor och nya faciliteter till den stora och mycket uppskattade anläggning det är i dag – en av världens förnämsta utomhusarenor och arrangör av några av de största tävlingarna i världen


Källa: Falsterbo horse show websida.


 


Sammanfattningsvis, gör upp delmål, anmäl dig till en tävling eller uppvisning. Då ska du se att det går mycket bättre att  träna. Jag är ingen tävlingsmänniska, men det blir en bra motivation att rida sin träningsrunda även om det regnar och blåser eller tiden är knapp.


 

Det lilla företaget möter det storslagna Falsterbo horse show
2014-11-19 08:40:39

Yes yes !!!  åter igen har vi fått inbjudan att delta på Falsterbo horse show till sommaren 2015.


Jag står som kontaktperson och bjuder in och håller de inbjudna informerade hela vägen. Allt måste vara bra planerat in i minsta detalj, så även hästarna. Vi sätter nya träningsmål och det är just detta som ger en extra gnista att utveckla både häst och sig själv.


Fortfarande har inte glädjeruset lagt sig sedan  Falsterbodagarna i somras. Tänker lite på det roliga dessa dagar då novembermörkret gör en lite trött.


Den kända , flerfaldig  världsmästare i  islandshäst tävlingar. Aegidienbergers  fader (tillsammans med fadern)  och gångartshästdomare, är även denna sommar inbjuden . Ser fram mot att se och träffa honom , gjorde ett mycket imponerande intryck då han hoppade upp på alla clinic hästarna och provred samtidigt som han underhöll publiken med sitt head set.


Varför är då Falsterbo så storslaget ?


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,