Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Titel Summering av Conquistagårds bästa...
2014-12-29 12:50:50

Ja , då drar det ihop sig att summera 2014 års Conquistagårds bästa ….


 


BÄSTA  UPPLEVELSERE,  Falsterbo Horse Show


BÄSTA  BILDEN, då vi blev fotograferade av Sara Silfverberg  ute vid  kusten vackra Haväng,  Brösarps backar Inför  Falsterbo horse show  magasine.


BÄSTA NYA PASO PERUANO ÄGAREN,  familj Andersson som köpte Tulio SCL


BÄSTA MEDHJÄLPARE , Calle min son och Alexandra i samband med betäckningar.


BÄSTA INSATS,  Att vi kunde  häva Italias fångsymptom. Kom från  torra Texas , till ett grönt smörgåsbord i Danmark innan hon kom till oss.


BÄSTA  VIDEOKLIPPET , fortfarande det gamla klippet med Stacy Westfall som rider utan träns och sadel. En dövstum tjej som kommunicerar med fingertopp känsla.


BÄSTA UTMANINGEN, att få blogga  för ridguiden.se


BÄSTA  HINGSTEN , Gaucho EK, som tog mot ston för betäckning .


 

Veterinärfritt länge..... ta del av föl berättelsen med lyckligt slut.
2014-12-19 12:10:03
Veterinärfritt länge…. Ta del av föl berättelse med lyckligt slut.

Ja , då var det dags , och visst ska det vara en söndags morgon någon häst eller hund ska bli dålig. Tänkte just i fredags att hästarna varit bra och senast jag hade ut veterinär var i somras för att dräktighetsundersöka ett av stona.
Brittanica , vårt ungsto 1 ½ år, låg i boxen då jag kom ut , ser lite gulligt ut men man anar lite problem då hon inte reste sig. Blev bättre ställde sig upp men väl i hagen en stund senare ser jag att hon lägger sig ner. Inget våldsamt rullande men ändå, jag tar in henne och observerar. Efter ett tag ser jag avföring i halmen, alltså inte helt stopp i tarmen.
Ytterligare lite senare även då liggande i boxen, borstar jag bestämt runt magen och se, då sipprade luft ut under en lång tid. Ännu bättre, därefter kom hon upp. Var kvar ett tag till och nästa gång jag tittade till henne tuggade hon på halm.
På kvällen bjöds det på betfor med en massa loppefrö. Jorden skulle må bra av att frysa till. Jag tror en del av problemen kan vara sandkolik även om det är mest lerjord hemma hos oss.
Det blir lätt att man bara räknar med att allt ska vara bra, flyter på, inget kan inträffa, men så står man där en söndag och befarar det värsta. Att läsa av hästen, kontrollera temperaturen, kan göra att man vågar avvakta .
Jag och min veterinär höll kurs för ett tag sedan om akuta sjukdoms tillstånd hos häst. Det drog många deltagare. Så klart att man ska försöka undvika uppkomst av sjukdom, det tjänar både försäkringsbolag och hästägare på och inte minst hästen på.
Jag har efterlyst sådana kurser för att öka kunskapsnivån. Jag fick göra det i egen regi med min veterinär, men kanske det kunde ha subventioneras av försäkringsbolag , ligger i deras intresse att hålla nere veterinärkostnader. Hoppas på ett samarbete i framtiden.
Se denna film om det lilla fölets uppväxt, viktigt att man har tillräcklig kunskap för att ta hand om djur på ett bra sätt !
http://www.hippson.se/hippson-tv/historien-om-ponnyn-star-raddad-i.htm

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,