Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
I väntans tider
2015-01-13 16:23:46


Nytt år och ny planering för betäckningar på gården men även för andras räkning. Innan dess ska förstås  Alices föl komma. Det blir om ca 70 dagar som Bella Chica ska föla. Selen+ E-vitamin har lagts till och kraftfoder har ökats på men annars är allt som vanligt.


Det som blir nytt och spännande är att Alice kommer att vara uppkopplad via mobilen och kunna se fölningen ”live”. Det känns härligt och kunna vara modern, att följa med… Naturligtvis kommer vi fortsättningsvis erbjuda eventuellt nya kunder samma sak. Bara höra av sig om man vill vara med från början. Provrida både mamman och pappan.


 


Många runt om i landet är i samma situation som vi är med att vänta föl och andra ska planera för ett nytt till 2016.  Jag kan rekommendera web sidan HästSverige, där finns massor att läsa om , bl.a just om avel, brunst, det dräktiga stoet, fölning. Själv har vi fått många föl och brukar ha svettgjord som ska registrera då stoet svettas. Men ett av våra ston, bara klämmer ut sina föl i smyg, utan att svettas. Skönt för henne!


 Vi brukar följa mjölkens utseende de sista dagarna. Då mjölken är vit, ska fölet komma inom dygnet och detta har stämt hitintills. Sedan har vi ju Calle, sonens uppkoppling via mobilen. Den ligger närmast sängen kan jag påstå.


 


Ser fram mot våren, de härliga unghästar som ska säljas, förhoppningsvis till seriös intressent till paso peruano avel och så Gaucho och Bellas föl som blir Alice föl då fölet skiljs.


Bilden visar vår lilla Alga som ganska nyfödd,  hon är nu påbörjad inriden av Christiane, ägaren själv och allt går bra!

Rivstart på 2015
2015-01-07 11:54:09

Rivstart på 2015


 Igår trettondagen , blev det en rivstart för Conquista gårds nya år 2015.


Ystad allehanda kom på förmiddagen och gjorde reportage med de  fyra paso peruano hästar som ska delta i uppvisningstävling på Falsterbo horse show.


Det blev möjlighet att få med alla fyra ryttarna som ska rida hästarna med tanke på att det var röd dag.


Intresserad islands hästägare som precis köpt ett paso peruano föl , kom ut för att provrida och få veta mer om hästarna. 


Inte nog med det,  före detta kund från Småland, som köpt en häst av oss för 4 år sedan ,skulle hämta upp en nyköpt damsadel  från  ett stall här i närheten. De passade på att hälsa på och gjorde en ”story telling” om deras ögonsten Teddy  direkt till vår intresserade besökare.


Dessutom skickade jag med lite vykort/visitkort som reklam till Smålands hästintresserade.


 


En rolig dag med goda möjligheter  till marknadsföring utan att det kostade mer än tiden.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,