Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Falsterbo feeling
2019-07-19 12:37:37

Falsterbofeeling. Ja, trots att jag har jobbat och inte besökt Falsterbo horse show har det trots allt infunnit sig en guldkants känsla på hästverksamheten i form av en ny paviljong att söka skugga under på  stallplan. 


 


Det är härliga sommardagar och det är lagom svensk sommarvärme denna sommar. Men visst det tar tålamodet att rida och inte bli biten av hästflugorna. Ridtäcken är inte alls dumt , tillika öron nätskydd och frans som hänger långt ner mot nosryggen .  Idag har Lilly och italia ridits en runda i solsken och efteråt har det stretchats. Förbättringsförslag är att göra detta varje gång hästen har ridits. Många gånger är tiden knapp och det "glöms bort" men hjälper till att hålla hästen rörlig.


Vi själva gör ju det alltid efter ett träningspass varse sig det är body pump eller aerobic eller hur?


Imorse då jag steg upp och gav hästarna hö kände jag att jag ägde morgonen. Svalt och lugnt. Fåglar som kunde höras var koltrasten , svalorna men även tranor på avstånd.  Det påstås att fåglarna slutar att sjunga efter midsommar men det gäller inte här i Havberg. Vi har öppet fönster i sovrummet och då dagen gryr, hörs framför allt koltrasten ljuva stämma som en naturens väckarklocka. På ett varsamt sätt får vi vakna till en ny dag.


Min nya upptäckt är de bra myggnät som vi har köpt och spänt upp på en träram till ett av våra fönster . Till dörren har vi att upp två myggnätsdelar som genom en magnet sluter sig då man gått igenom . Hur bra som helst ! Jag är numera mycket noga att inga flugor surrar över frukostbordet eller då middag tillagas. En händelse för länge sedan gjorde att jag inte kunde äta pytt i panna på många år. Vad hände tänker ni ? Jo, då stekte pytt i panna har en fluga inte lyckats komma undan värmen utan fallit ner i pytten. Väl på tallriken, då gaffeln skulle stoppas in i munnen upptäckte jag den döda fluga..... bläää..... Så alltid lock på och plastskydd , gladpack

Efter Eriks student, midsommar, Svaneholm Tennis tour firande
2019-07-10 15:13:36

Eriks student, midsommar firandet , Svaneholm tennis tour med bland annat Willander och Mc Enroe har redan passerat och så även betesläpp för Ghia och Imperia. Eftersom maj var kylig på nätterna väntade jag att släppa ut dom på bete. Gräset hade hunnit bli högt och med tanke på förra sommarens kristider så bestämde jag att få hjälp att hugga gräset i hagarna innan de kom ut på bete. De betar även bättre när gräset har kortats ner. Det blev en del balar , de första har legat ett tag och nu precis idag tog fjolårets hösilage slut. Med spänning öppnade jag första  2019 balen . Höet blev slaget måndagen  före studenten  och det var fint väder i veckan och även på Eriks studentdag, fredag den 18/.Dagen efter, på lördagen var det mörkt i horisonten och det regnade ordentligt, åska och blixtnedslag. Detta äventyrade höet men Gustav, Bölevasens maskinstation lyckades ändå få ordning på höet så när jag som idag öppnade balen var det torrt och luktade gott. Tack gode gud för det !


Jag har hästar som av olika anledningar inte kan gå på bete. En fd fånghäst, Italia , en som ska lätt går upp i vikt , Lilly . Heljar klarar inte nätterna ute med sitt islandshästeksem .Han tas in bredvid Gaucho på box på kvällarna och faktiskt så är han helt eksemfri denna sommar. Gaucho har varit på bete men står ensam vid grinden varje kväll och vill komma hem . Graciano har haft många fula insektssår som krävt omplåstrande och fortsatt skötsel för att inte flugorna skulle ta över . Det är svårt med bete för vuxna hingstar, kräver sina riktiga staket och avstånd till andras beten.Förra sommarens betesbilder. Imperia har minsann vuxit.


Förra helgen det var så varmt, då passade jag på att högtryckstvätta Ghia och Imperias boxar. Känns bra. Dock fortsätter svalorna med sin andra kull och flyger in och ut. Lite visitkort från dom hamnar på nytt på väggarna.... Men eftersom de är efterlängtade då de återvänder att få höra deras speciella kvitter, få följa deras svalebarn så får det bli en extra tvätt. Boet över Gaucho var lite väl litet byggt och Föräldrarna fick 5 fågelungar i det boet. Ulrika, som arbetstränar hos mig fick hjälpa till att få dom tillbaka i boet , Nästa dag två igen som ramlade ner i stallströet. Upp igen . till sist fann vi en mycket liten och en som inte kunde öppna ögonen som strök med. Tyvärr vi gjorde ett försök men naturen har sin gång.


Det rullar på med ridningen och vi trotsar insekterna med hjälp av medryttare Therese hemmalagade anti insektsvätska , luktar riktigt gott. Mitt förbättringsförslag , gör ditt eget insektsmedel. finns på nätet recept. Min nya upptäckt är att vi har en Zebra i en av hagarna. Therese har köpt insektstäcke till Graciano och det är vetenskapligt konstaterat att det tar bort 30 % fler insekter än andra täcken. Bra att härma naturens skyddsfaktorer! Tillägg : EU:s högsta militärchef heter föresten general GRACIANO, tänka sig...Thereses omvårdnad av vår enögda hingst Graciano SCL,  avkomma efter Lilly och Gaucho.E.K. Följ Gracianopå hans egna instagram Graciano_SCL


 


 


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,