Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej ! Kort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Lucia med glitter i manen
2018-12-13 15:28:08

Lucia som idag torsdag  13/12 2018.  Härligt att regnandet har upphört för denna gång.  Heljar islänningen, har tagits in på box bredvid Gaucho på kvällarna hela veckan. Graciano som blir kvar själv tycks tycka att det är ok. Han står i sin lösdrift och har skydd och kan ligga torrt i halmen. gnäggar inte efter honom men blir glad då han kommer ut igen på morgonen . De som inte har haft regntäcke får fleecetäcke på sig då de kommer in . Här är det Imperia  2åringen som" torkar upp". 


Deltagarna från Spira gruppen , grön rehabilitering, kommer troget varje torsdag och det känns givande  De rider en runda och sedan avslutar vi i köket med lite fika och snack om saker som vi faktiskt kan påverka för att må bättre.  Gaucho fick en fin Luciafläta av sin ryttare Ulrika idag.


 
I mörkret gläds jag av denna ljuskrans som satts upp i sadelkammaren.  Nu till dagens förbättringstips. En timer som ställs in är bra. Behöver då inte tänka på att tända eller släcka dessa extra adventsstjärnor och julstakar.Gamla Volvon, den gråa V70 har varit hos bildoktorn och för en gång skull var problemet fixat på 30 min. Gustav mellansonen, var snäll och körde bilen till verkstad i Svedala.  Den gick inte på alla cylindrarna och både rök och hackade. Jag körde efter för säkerhets skull med Gustavs bil.  Jag är glad att vi kostade på den så att den gick igenom besiktningen.  Bilen är snart 19 år så jag är medveten om att blir det mer kostsamma reparationer får min "firmabil" skrotas. Den som alltid startar och som jag har kört både hö och vatten upp till betet med.


Min nya upptäckt är hur mycket julutstyrsel det finns att köpa till hästarna. Mycket reklam skickas ut  på mejlen . Företagen är smått tokiga i att berätta vad man kan eller bör köpa. Extra roligt då att "årets julklapp"  ska vara något begagnat från sekondhand butikerna.  Dagens enkla fläta med inflätat glitter  på Gaucho är tillräckligt för att känna lucia och jul känsla. 


 

Vilka är fördelarna med regn och blåst ?
2018-12-02 17:42:41

Det är 1:a advent och mörkret fortsätter att påminna oss om att det dröjer innan det blir ljusare tider.


Till detta har det blivit skånsk vinter. Det började med att bara vara kallt,  ner till 5 minusgrader i början av veckan . Ingen blåst eller regn . Bara problem med vattenkaren och slangen som ska in och ut. Men så kom det regn i kombination med blåst och då tog jag in våra tvåfrån  lösdriften , Heljar och graciano.. Det var i torsdags  natt och Graciano skulle stå på box bredvid sin pappa Gaucho .E.K för första gången . Jag hade stängda överluckor för lugnet och regnet skull. De har nät i deras övre  luckor, så de kan se ut ändå. Lite hingst fasoner till att börja med men sedan blev det som vanligt.  De åt och var nöjda.  Men 03.40 väcktes jag av att någon , troligen Graciano, som  hade tröttnat att stå på box och påkallade sin uppmärksamhet genom att sparka på boxdörren.  Det var bara att stiga upp och ge morgon höet vid denna tidiga stund... Min nya upptäckt !  Det är inte alltid som man tror det ska bli.


Idag denna gråa söndag 2/12 2018 har regnet fallit ner i stort sett hela dagen . Hästarna fick komma in vid 15.30 , av med blöta täcken och de som inte har haft regntäcke fick fleecetäcke på sig för att torka upp. Men ikväll står Graciano ute i sin lösdrift för att inte riskera väcka oss mitt i natten. Han stod på box vid premieringarna i Tyskland men då bodde vi själva på ett hotell intill. Han såg ut att trivas med box vistelsen trots att det var 63 andra hingstar som gnäggade och var smått oroliga.


Trots  rusket så har både SPIRA ryttare och  mina vanliga medryttare ridit i regn och blåst . Stort tack för deras omtanke att det finns inget" dåligt väder bara dåliga kläder". 


Mitt förbättringsförslag är att finna alla de fördelar med regn och blåst för att på så vis känns sig bättre till mods.  Fördelarna är :


Regntäckena blir  rena från smuts.  Vattenkaren fylls på helt gratis . Känns bra att alla de fleectäcke man har, kommer till nytta.  De hästar som var utan täcke har också blivit renare av naturlig dusch ovanifrån. Själv uppskattar man värmen då man kommer in njuter extra mycket av brasvärmen och de tända ljusen och tänker att nu kan det bara bli bättre! 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,