Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej ! Kort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
filmdebut
2018-06-16 08:18:15

Jag är väl bevandrad i djurens morgonrutiner. I morse hörde jag Lillys gnäggningar  och Gauchos "vakna upp spark"  på boxdörren redan vid 06.00. Det är inte så att jag försover mig  eller tar sovmorgon. Jag är verkligen morgonmänniska och ser det som att "morgonstund har guld i mun" . En hel ny dag väntar mig...
 


Så här kan det se ut vid denna tid då jag lägger hö i bokskogs hagen till Heljar och Graciano. Precis då jag lägger ner höet mot den ena trädstammen, kommer den skarpa ljusstrimman som en hälsning från ovan mot mitt ansikte. Det är speciell känsla, "fokus på mig" känsla.  Eftersom det är så bra väder så har jag fått  uppleva många sådana stunder.


Miljöträningen med Graciano och Johanna  går mycket bra. Vi har som i torsdags ridit och mött lastbil, förbi en trång passage intill vägbom och förbi kor och tjur! ,alldeles intill staketet. Han går fint på . Johanna tycker att han så lyhörd och trevlig att jag ska själv rida honom nästa gång förbi de saker som jag trodde skulle vara problem .


Håkan har varit här och han varmskor Gaucho.  Så här kan det se ut och trots hjälpmedel så är det en extrem arbetshållning för ryggen . Både böjer och vrider, inte bra...  tur att Gaucho sköter sig så ingen onödig energi ska spillas på det. 


Fågelungarna i trädstammen har flugit ut de satt i denna underbara klätterros en morgon. 


Svalebarnen tränar sin flygning de också. Det märks så tydligt deras varnings läten och hur de dyker ner mot Nisse katten där han lunkar lugnt på gårdsplanen. Nisse är en helvit katt och döv.


Idag kommer medryttare och de ska ridas men jag ska även få ut mer av grushögen som har legat sedan i höstas . Det kommer nämnligen att filmas här på gården på tisdag. Det är ett filmteam från Malmö som ska göra en film om Skurup- efter de har filmat på Johanna museet, kommer de till mig.


Så nu är det dags för filmdebut....


Havberg har berikats med ytterligare ett litet föl, grannen mitt emot. Både Lilly och italia har stora ögon då de följer den lillas skutt och löprundor runt sin mamma . 


Min nya upptäckt, grannens föl.


Dagens förbättringsförslag är att anlita  kundägt fösäkringsbolag med återbäring . Nu i veckan kom det inte bara räkningar utan även ett brev med 717kr tillbaka från hus och gårdsförsäkringen och min man fick också tillbaka på vad han har betalat in.Roligt att det kan vara på det hållet någon gång !


 


 


 

Multitasking, att jag inte lär mig någon gång
2018-06-10 17:36:28

Jag har försökt att göra en sak i taget så som jag lärt mig av Mindfulness. Men så kom den där sena eftermiddagen då jag skulle mocka stallet medan min man gjorde kvällsmat. Jag hoppade i stövlarnaoch om det var för att jag var hungrig som det hände , vet jag inte riktigt. Jag fyllde på vatten i karen i boxarna, samtidigt som jag mockade , resultatet kan ni se på bilden nedan . Översvämning i Lillys box.Jag har friskat upp minnet genom en uppföljningskurs i Mindfulness . Hela lördagen var jag i Ystad med de  andra deltagare och hade kurs för Caroline Lindgren .  Lyfter upp problem lösningar och tränar på tankeövningar samt Mindfulness yoga.   Dessa övningar kan göras i vardagen. Från några minuter till lite längre övningar. Mitt förbättringsförslag  , bli en bättre människa genom vetskap och få de "verktyg" om hur du kan utvecklas i ditt sinne. Utgå ifrån dig själv , var inte dömande eller kritiserande. Det är en konst att ha acceptans , känna tilltro/ tillit , ha tålamod ,kunna släppa kontrollbehovet, inte sträva utan ha delmål och visa nyfikenhet på livet just nu.  Jag och Caroline startar första kursen här den 24/6 de andra två tillfällen till 5/7 och 2/8.  Tid 16-18.00 , plats Conquistagård.


 


Sommaren fortskrider och det är fina dagar, om än lite väl varma. Jag har avvaktat betesläpp för Ghia och Imperia men nu som i torsdags var det dags. Jag hade hjälp av Therese , även hon sjuksyrra. Det gäller att passa på innan betet torkar upp. Det har inte regnat på hur länge som helst. Gräset börjar bli så gult och torrt som i augusti. därefter


 


Therese har tidigare erfarenhet av flera egna hästar och jobbat i USA med hästar  och i andra svenska stall med att träna och rida till hästar. Som en skänk från ovan att Graciano  nu kommer att få sin egen medryttare.  Vi red Svaneholmsrundan för att skogsrundorna är hopplösa nu med den invasion av mygg som råder. Stora nackdelen med sommaren  är att ridrundorna blir inte så  sköna varken två och fyrbenta.  Stackars Gaucho ,  det droppar blod ner på hans vita strumpor av otygen som biter honom i skapet/på pungen.


Min nya upptäckt är hur gott flädern doftar. Många ser det som ogräs , men jag har låtit de växa både i hästhagarna och runt verandan.  Att göra saft på blommorna är också sommar för mig.  Vy över kvällsmaten på verandan

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,