Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Äntligen
2019-04-08 21:52:28

Äntligen är våren på väg även om vinden fortfarande är sval. Det har planterats penseér i krukorna vid stallet. Fåglarna är igång med sina vårkvitter. Skatparet  bråkar med ett kråkpar om vem som ska bo i björken mitt emot. Ett par glador häckar inne i skogs hagen. De sitter högt upp i en lärk bredvid varandra och ser ut som två underlater i jätteformat.  Tänk er gladan då den glider över stallet och letar efter  en lämplig måltid, vilket perspektiv på livet den får. Att se lite från ovan kan hjälpa till att överblicka  dagens eventuella problem.


Gamla Ghia och Italia kan nu gå ut utan täcken. Alla hästarna rullar sig mycket nu. Jag unnar de det för vinterpälsen ska ju av och det kan nog vara skönt och skrubba sig fri från kliande vinterpäls. Borstarna går varma och fåglarna kan hämta mjukt material på gödsel plattan.  Bra med återanvändning .


Medryttare Martina har kommit hem med sin lilla hund från Polen. Det är en blandrashund som hon har tagit hand om från ett hund hem.  Wadek heter denna lilla kära varelse.  Han låg så fint vid elementet i sadelkammaren då hon var ute och red Gaucho. En bra början att han verkar trygg i sig själv. 


Även medryttare Therese har kommit hem efter 3 veckor på Srilanka. Hon kommer nu att starta igång Graciano SCL alldeles egna Instagram. 


Vill passa på att flagga för Skönabäcks  häst o hälsa dag fredagen 12/4 kl 08.30 . Se hela programmet på deras hemsida. Anmälan tilllarissa.tandari@skonaback.se.


 Betalning  swish 1232812451 650kr inklusive fika och lunch . Mitt förbättringsförslag , ta del av ny kunskap och andras erfarenheter.


Min nya upptäckt är hur hälsa och hästkraft får ringar på vattnet runt omkring. Det är härligt att fler får chansen att vara med hästar och bygga sig starka  igen. Både fysiskt och psykiskt.


Sydsvenska dagbladet har som idag varit ute och intervjuat en av Spiradeltagare som nu även arbetstränar hos mig. Denna journalist Kristina Nord på Sydsvenska dagbladet, samlar in olika material om hur hästen kan påverka vår förmåga att må bättre. Kommer en 4 sidig artikel om detta snart. Ska bli spännande att ta del av.


Även små barn kan ha kvalitetstid med sina föräldrar, släktingar med häst. Både lilla Alva och Linnea kommer med ut rider en runda då och då ,tillsammans någon anhörig som promenerar med . Detta kommer Conquistagård att kunna erbjuda andra intresserade från och med april månad . Lördagar 10.00 eller 11.00 pris 250kr ca i 1 timma.


Föranmälan  pasoperuano@havberg.se  mer info på återvändande svar . Här är det lilla Linnea som rider paso peruano stoet Lilly. Den andra bilden är Alva som rider Heljar vår islandshäst.Min värsta fiende just nu
2019-03-24 07:39:41

En tråkig tisdagsmorgon efter en natt blåsande som övergått till ihållande regn. Hästarna har återigen fått täcke på sig. Det är inte så mycket att göra åt. De får se fram emot att komma in lite tidigare .  Det blev en så bra vårkänsla för någon vecka sedan,med härliga soliga dagar. Lite för bra för att vara den riktiga våren i februari.


Förberedelser med Skönabäcks ridanläggning och andra gårdar som var tilltänkta att delta i ”hästrundan" till påsk har tillfälligt lagts åt sidan då det har varit mycket medialt om smittorisk mellan hästar och stallar.  Enligt statistiken är det inte fler fall än vanligt men media har kanske bevakat och uppmärksammat sjukdomsfall oftare . 


Men säkerhet går i första hand. Det kanske klingar av fram till påsk så att SLU ger klartecken att faran är över.


Spira gruppen har utökats med två nya deltagare och det är roligt. Däremellan har jag Ulrika som arbetstränar hos mig och då ser man verkligen resultat. 


 


Hon har jobbat i ett stall med hopphästar och när som helst kunde en potentiell kund komma förbi och då ska första intrycket vara en bra upplevelser.  Om jag sopar 90 % fint framför boxarna så gör Ulrika det  till 100% , lyfter fram krukorna och gör rent runt omkring.  Denna vecka har vi tömt fölboxen och gjort om den till stora sadelkammaren . Det har blivit mycket bra. Se bara här.


 Mina hemmadagar är oftast mycket uppbokade , som idag har hovslagare varit efter Spira gruppen  och sedan var det meningen att en Anton  gräv maskinist, skulle komma för att se hur vi kan förbättra hagarna från lera och väta. Han jobbar över och kommer på lördag istället. Just nu är det  största problemet, leran runt utegången . Heljar går in på box på natten för det är bara en häst , Graciano som tillåts att stå i utegången som egentligen är gjord för två.


Min värsta fiende just nu är leran och min bästa vän mina stövlar som håller tätt.


Min nya upptäckt jag kan söka på bilden  och inte bäddra då jag lägger in bilderna på bloggen . Mitt förbättringsförslag , dränera och skrapa bort leran , ersätt med grus och grus och ytterligare grus.


Till sist Följ Graciano SCL han har fått ett eget Instagram som hans medryttare Therese sköter

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,