Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej ! Kort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
En sjuk vecka
2019-02-17 09:06:21

En ny vecka och den har varit en sjuklig vecka. Jag brukar inte vara sjuk men denna vecka blev det så.  Feber och djup hosta som medfört  pip och rosslande i luftrören. Efter att hostat så piper det i öronen. Man glömmer lätt men förkylning behöver inte vara dramatiskt. Allehanda kurer och medikament finns och så sängen att vila i. Detta allt tillsammans gör att man tar sig igenom sådana  sjuka dagar också. Nu är allt bättre. Tur nog rullar det på som det ska med djuren, inga problem där. Vackra rosor på alla hjärtans dag torsdag 14/2 från min kära Johan piggar också upp . En morgon denna  vecka, fick jag se 4 vildsvin springa över hagen mitt emot. Min nya upptäckt , de kan komma ganska nära hästhagrna. Det  var vid utsläpp tidigt på morgonen men det hade ändå blivit ljust. Hästarna stod länge och observerade.  Våren kom till Havberg som i fredags , underbart skönt och alldeles vindstilla .  Talgoxen spelar sin entoniga vårmelodi och gässen har "sammanträde" ute på ängarna, ingen är tyst det låterkacklande konstant . En glada glider förbi med en pinne i munnen, de har sitt speciella igenkännande läte de också.  Det hela bör nog upplevas på riktigt . 


Första vårdagen som i fredags 15/2 red två av medryttarna ut och det bara fortsätter dagen efter med en ny härlig soluppgång och en ny vårdag  tar en början. Denna dag , lördag blir är det fler ryttare och det är bara så efterlängtat att uppleva en sådan här dag.Gaucho brukar går först på den lilla vägen . Graciano och Therese väntar in till höger. Stona strax bakom Italia med Sidsel till vänster och lilly med Ida mitt i bild.


Även katten Nisse sitter på sin utkik plats och solar.De första trädgård blommorna har också beskådats. 


Nu börjar det klia i odlingsfingrarna. Martina är på gång med att så inomhus. Jag kollar på jordpriser och planerar för det gamla som ska bort i odlingsfacken.


Hästarna börjar fälla och idag har gamla Ghia gått ut utan täcke. Hon har lyckligt rullat sig flera gånger och jag är nöjd då jag ser den där skakningen av hela kroppen efter det att hon rest sig.


De får uppblött linfrö i maten nu för att förebygga kolik och det gillar de.  Mitt förbättringstips.

Två intressanta mejl
2019-02-11 16:20:02

Den riktiga vita vintern har bytts ut till den "skånska vinter" med regn och regn och åter regn....


Inget att göra åt. Bara att ta sig igenom . Tidigare var hästarna broddade men de har tagits av nu eftersom risk för hovtramp. Gaucho fick det förra året.


 De gummi hovskydd som man har till islandshästar (och andra) är bra till då de står på box för att skydda bakhovarna då de reser sig. Det är tidskrävande då man har flera hästar att brodda av  varje kväll, så detta kan vara ett förbättringstips.


Spiragruppen  fortsätter att komma på torsdagar och jag har även nu en från Spira gruppen som arbetstränar hos mig. Roligt med lite sällskap och hon kan så mycket om hästar. Idag har vi efter stallsysslor tvättat Lilly den vita hästen som vill vara svart... och  longerat Ghia i korallen och hon var pigg och busig ! Härliga tecken  på snart 28 åringen.


Jag  har även fått förfrågan om en annan grupp i kyrkans regi att få komma ut och se träffa de peruanska hästarna, gamla Ghia och Heljar också förstås . Det glädjer mig att människor bryr sig och så klart är de välkomna ut.


Jag har fått två intressanta mejl. Det ena kom till hemsidan under kommentar angående grön rehabilitering och Spira projektet. En Elin,  vars son med autism blivit så mycket bättre i lärande och blivit av med sin tics i ansiktet då han började vara med hästar och rida . De har nu en egen häst .


Det andra mejlet var från början en paso peruano fråga men har nu fått foto på en ovanlig färg på avkomma efter Gaucho.E.K.  Han har tidigare en skäck efter ett islandshäststo men detta är ett paso peruano sto med en speciell vit färg , som har fått en paso peruano skäck, min nya upptäckt !  Att bilderna är tagna i Väster Norrland  med mycket snö gör dom ännu mer ljusiga.  Lägg märke till öronspetsarna. Det känns som om Gauchos bruna färg bara räckte delvis.Edenia snart 2 år , Gauco E.K avkomma Västernorrland Kolla in öronspetsarna, typiskt för en paso peruano

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,