Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
SVERIGES FÖRSTA RÄDDNINGSSTALL

Leda häst

2019-02-25
» Läs mer

Hästar i trafiken

2018-11-01
» Läs mer

Hästförsäkring

2018-10-30
» Läs mer

SVERIGES FÖRSTA RÄDDNINGSSTALL

2015-11-28

Den 1 januari öppnar Svenska Hästars Värn (SHV) landets första räddningsstall för hästar i nöd. Räddningscentret som ligger på en stor gård med mycket mark i Stockholmsregionen kommer att ha plats för hästar i behov av akut vård. Insamlingen till SHV:s räddningsstall startade på Eurohorse förra året och har nu blivit genomförbart tack vare SHV:s medlemmar och sponsorer.

Syftet bakom ett stort räddningsstall är att kunna samla flera av SHV:s hästar i ett stall för att kunna ge hästarna en effektivare akutvård, innan de placeras på olika foderhem. Tidigare har SHV:s hästar enbart placerats i mindre akutstall runtom i landet.

-Äntligen har vår dröm gått i uppfyllelse! Svenska Hästars Värn vill tacka alla våra givare och sponsorer för alla bidrag, som har gjort detta möjligt. Tack vare ert stöd kan vi nu hjälpa fler hästar i nöd till ett nytt liv, säger Carina Nordell, ordförande i Svenska Hästars Värn.

-Fortsättningsvis behöver vi hjälp från både privatpersoner och företag som kan hjälpa oss att driva SHV: s räddningscenter. Är du företagare finns det möjlighet genom en CSR satsning få en ”egen” häst med förgylld boxskyl t i räddningsstallet och även besöka företagets ”egen” häst. En bra CSR satsning för företag som vill stärka sin CSR profil, säger Carina Nordell, ordförande i Svenska Hästars Värn.

 

För mer information kontakta Carina Nordell, ordförande SHV, carina.nordell@shv.org eller gå in på www.shv.org

Svenska Hästars Värn (SHV) är en ideell förening som tar hand om hästar i nöd och samarbetar med polis samt länsstyrelser runtom i landet. Tyvärr ökar vanvården och missförhållanden för hästar enligt myndigheterna. Under 2014 var det cirka 126 hästar som omhändertogs i landet. Det kan vara hästar som har varit instängda en längre tid, inte fått vatten och/eller foder under en längre tid. Det kan vara hästar som dumpats, övergetts av sina ägare i stall eller i hagar bland andra hästar.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,