Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Pyttelitens ridklubb

Leda häst

2019-02-25
» Läs mer

Hästar i trafiken

2018-11-01
» Läs mer

Hästförsäkring

2018-10-30
» Läs mer

Pyttelitens ridklubb

2015-03-09

Vinnare av en pall foder från Havens i Ridguidens stora tävling

Annika Segander startade Pyttelitens Ridklubb 2008 som då bestod av ungefär 20 medlemmar. Idag har klubben vuxit till 130 medlemmar, vilket är maximalt antal för vad den lilla gemytliga klubben har kapacitet för. Det står alltid ett 30-tal förhoppningsfulla barn på kölistan, berättar Annika.

Tanken från början var att småryttarna som debuterar redan från två års ålder, skulle gå vidare till andra klubbar när de blev lite äldre, men de flesta trivdes så bra att de inte ville sluta. Det säger en hel del om den goda och trevliga stämning som råder på klubben. På Pyttelitens ridskola som ligger mellan Vårgårda och Alingsås är delaktighet, hjärta och personlighet några av nyckelorden. Visst blir det en och annan fika när man hänger här, säger Ulrika med ett leende på läpparna.

Även de som inte har möjlighet att rida är också välkomna, då kan vagnen tas fram och det bjuds på en trevlig åktur på vägarna i den vackra omgivningen. Det tidigare svin och kostallet har byggts om till ett fint häststall. Självklart har man specialinrett en egen sektion för småhästarna, där mycket arbetet har lagts ner. Tack vare engagemanget från eldsjälar och delaktiga föräldrar blir det en stark drivkraft för klubbens överlevnad. Det finns också ett krav på att föräldrarna skall vara med under lektionerna, berättar Ulrika.


Klubbens vision är att alla skall ha råd att komma och rida, och man har bara höjt lektionspriset en gång sedan starten, från 75:- till 80:- . Ska man kunna hålla sådana priser gäller det att alla ställer upp och att man hittar kreativa lösningar för skötsel och renovering.


Det finns idag 35 hästar på gården, varav två utmärker sig lite extra när de står bredvid varandra. Det ser komiskt med stallets minsta shettis Teo med sina 75 cm i mankhöjd intill kompisen Grizzly som är 175 cm, men Grizzly är lika snäll som han är stor, enligt Ulrika. Eftersom Pytteliten jobbar med pyttesmå människor är det viktigt att deras första kontakt med hästar blir så positiv som möjligt och därför finns bara snälla hästar på gården. Är de ilskna eller bångstyriga så hjälper vi dem att hitta ett annat hem, förklarar Annika.

Vi på ridguiden.se märkte tydligt av hur engagerade klubbens föräldrar är när information om Ridguidens/Havens-tävlingen lades ut på Pyttelitens hemsida med en uppmaning till alla föräldrar att gå in och tävla, gensvaret blev enormt! Och det lönade sig, klubben vann en hel pall med foder från Havens!

Ridguiden och Havens kan bara gratulera alla som har turen att få vara medlemmar i en sådan härlig klubb, med så mycket hjärta och engagemang som det finns hos Pytteliten!

Den 1 maj nu i år kommer Pytteliten att anordna en förälder & barn tävling där allt fusk är tillåtet! 75 deltagare är redan anmälda.

Läs mer om klubben här

 

 

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,