Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Märk din sadel

Flykt, flock och fortplantning

2019-08-13
» Läs mer

Framtidens chef finns i stallet

2019-08-13
» Läs mer

Leda häst

2019-02-25
» Läs mer

Märk din sadel

2018-08-14

Märk-DNA

Många dyrbara sadlar har under de sista åren försvunnit från ridklubbar och stall runtom i Sverige

Polisen misstänker att det är både nationella och internationella ligor som stjäl sadlar från ridhus runt om i Sverige. Polisen tror att i de flesta fall så transporteras sadlarna utomlands. I några fall som klarats upp då svensk polis samarbetat med bl.a. polsk polis har man funnit stora mängder sadlar i just Polen.

Att man har lyckats så bra i några av de här fallen är för att ägarna till sadlarna hade bra märkningar på sadlarna, säger polisen, tack vare det var det inga oklarheter när sadlarna skulle identifieras. Ett väldigt bra sätt att märka sin sadel eller för den delen andra ägodelar är MÄRK-DNA. När du har märkt din sadel med Märk-DNA och skickat in dina märkuppgifter har polisen tillräcklig information för att kunna läsa av DNA-märkningen om dina ägodelar skulle bli stulna. De har dels möjlighet att se om saken de beslagtagit är DNA-märkt, men de har även möjlighet att se vem som står registrerad på just denna DNA-kod. Till de allra flesta Märk.DNA så följer också med dekaler att fästa väl synligt på t.ex. dörrar och fönster, upplysningen om att man har märkt sina ägodelar kan verka avskräckande på inbrottstjuvarna.

Läs mer på Brottsportalen.se

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,