Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Behöver utbilda fler veterinärer

Leda häst

2019-02-25
» Läs mer

Hästar i trafiken

2018-11-01
» Läs mer

Hästförsäkring

2018-10-30
» Läs mer

Behöver utbilda fler veterinärer

2015-03-19

Det anser branschorganisationen Svensk djursjukvård

I dag utbildas 100 veterinärer respektive 40 djursjukskötare vid SLU.

Det är alldeles för få. Sverige borde utbilda minst 150 veterinärer och 150 djursjukskötare per år, skriver Svensk djursjukvård, i en ny branschrapport.

Växer stadigt

Bakgrunden är att organisationens omkring 200 djursjukhus och -kliniker de närmaste åren kommer att behöva anställa fler.

– Branschen har vuxit stadigt under tio års tid, vi ser inga tecken på att det minskar eller planar ut, säger generalsekrterare Maria Lundvall till nyhetsbyrån TT.

Jordbruksverket, som legitimerar veterinärer och djursjukskötare, håller dock inte med om att fler veterinärer behöver utbildas.

Vill ha färre

Myndigheten föreslår i ställer att Sverige ska utbilda färre, eftersom så många utbildas utomlands.

– Om vi tittar på det krassa behovet av veterinärer i Sverige och jämför med inflödet, så kommer vi till slutsatsen att man skulle kunna dra ner på veterinärprogrammet i Sverige, säger Peter Henningsson, chef för enheten för internationella frågor och djurhälsopersonal, till TT.

Källa: ATL.nu

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,