Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Aktiv Rehab & Ridterapi

Leda häst

2019-02-25
» Läs mer

Hästar i trafiken

2018-11-01
» Läs mer

Hästförsäkring

2018-10-30
» Läs mer

Aktiv Rehab & Ridterapi

2016-01-11

Projektet Aktiv Rehab & Ridterapi sprider sig i Dalarna och nyligen startade verksamheten vid Mora Ridklubb.

Neuroförbundet i Falun och Norra Dalarna anser att rehabiliteringsalternativen behöver utökas för att passa fler. Därför driver föreningen projektet Aktiv Rehab & Ridterapi för att göra hästunderstödda insatser till ett hållbart och tillgängligt alternativ till dagens rehabilitering och folkhälsoarbete. En kedja byggs i samverkan med landsting, kommuner och ideell sektor för att tillgängliggöra behandling, självträning och meningsfull aktivitet med hästens hjälp till personer med funktionsnedsättning.

Trettio minuter på hästryggen i skritt motsvarar 30 minuters promenad. Det betyder mycket för en person med nedsatt rörlighet.

Nu verkar projektet i de fyra kommunerna Falun, Rättvik, Mora och Malung och ett 50-tal deltagare rider varje vecka.

Den 9 oktober invigdes den lyft som projektet installerat och den senast startade verksamheten i Mora vid Mora Ridklubb.

Cirka 25 personer deltog i den festliga invigningen. Bandet klipptes gemensamt av representanter från kommun, landsting och Neuroförbundet. Därefter bjöd projektet på kaffe och tårta innan riddeltagarna fick sitta upp för veckans träningspass.

Källa: Dala-Demokraten

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,