Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
2015 är ungdomens år i Göteborg

Leda häst

2019-02-25
» Läs mer

Hästar i trafiken

2018-11-01
» Läs mer

Hästförsäkring

2018-10-30
» Läs mer

2015 är ungdomens år i Göteborg

2015-02-10

Pether Markne ger clinic till systrarna Berntsson

2015 är ungdomens år i Göteborg. Det tar Gothenburg Horse Show fasta på. Onsdagen 25 februari har därför ett tydligt ungdomstema. Supertränaren Pether Markne håller en spännande clinic för två unga ryttare. Missa inte det.

– Vi inleder med en clinic med supertränaren Pether Markne som med hjälp av två unga ryttare, en på ponny och en på häst, kommer att lyfta fram vad som är viktigt att tänka på om man drömmer om en framtida ryttarkarriär, säger Gothenburg Horse Shows tävlingsledare Tomas Torgersen.

Ryttarna är Nellie och Smilla Berntsson.

– Vi är väldigt stolta och glada över att Nellie Berntsson rider i en clinic i Scandinavium. Hon är en fantastisk ambassadör för hela ridsporten och i synnerhet hoppningen, säger Gothenburg Horse Shows tävlingsledare Tomas Torgersen.

Pether som själv började som hoppryttare, sadlade om till dressyr och deltog i OS i Sydney 2000. Han är väldigt noggrann med grundarbetet och har en fantastisk förmåga att entusiasmera och inspirera sina elever.

– Det är viktigt att lära sig rida på rätt sätt från början. Unga ryttare är otroligt tacksamma att jobba med. De har ett öppet sinne och är väldigt mottagliga för feedback. Samtidigt får jag otroligt mycket tillbaka, det gör att jag behåller skärpan, säger Pether Markne.

Pether Markne är landslagstränare i hoppning och har tillhört svenska landslagstruppen i dressyr. Han har bland annat tränat Malin Baryard-Johnsson under många år.

Nu är det offentliggjort vilka de två unga ryttarna är som ska få rida clinicen för Pether.
Systrarna och bloggerskorna Nellie och Smilla Berntsson intar Scandinavium och Gothenburg Horse Show onsdag 25 februari, kl. 18.00.

 

Gothenburg Horse Show | 25 februari - 1 mars 2015 |
 www.gothenburghorseshow.com

Läs mer om Nellie och Smilla här

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,